Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mattias och Patrik värmer upp inför sprint-SM med vinst på hemmaplan

Seger i EdaneRacet

Nästa helg är det dags. Ännu en SM-tävling står på agendan för Mattias Olsson Motorsport. Sommarstaden Halmstad är värd för årets andra SM-tävling i Sprintrally, en tävlingsform med korta rafflande körningar på publikfriande banor. Nästa helg är det asfalt som gäller, så den här helgen ägnades åt att skaka av de sista gruskornen från teamets fabriksbyggda Ford Fiesta R2.

Mattias gjorde detta i högsta fart genom Edanes byvägar och skogar under lördagen. Tävlingen EdaneRacet kördes som en kompakt rallytävling med 3 sträckor som kördes två gånger. Mattias och Patrik fick inte till rytmen under första genomkörningen, men efter servicen kom den rätta känslan tillbaks.

- Vi justerade framvagnen så att bilen styr in bättre i svängarna - Jag fick bättre känsla i bilen och vågade pusha mer, säger Mattias Olsson.

Med den rätta känslan kom också ännu snabbare körning och sträcktider. Mattias och Patrik dominerade den trimmade tvåhjusdrivna klassen i EdaneRacet under andra genomkörningen. De radade upp tre sträcksegrar av tre möjliga och tog hem klassegern med nästan sju sekunder på tävlingens 23 fullfartskilometer. Körningen räckte även till en total tredje plats i tävlingen, bakom segraren Mats Jonsson och tvåan Jacob Jansson i fyrhjulsdrivna bilar.

- Skönt att få en riktig genomkörare på fina men luriga vägar - nu är jag laddad inför sprint-SM, säger Mattias.

Sprint-SM i Halmstad väntar nu med asfalt under de svarta sulorna. Underlaget är inte obekant för Mattias, som har en hel del rutin av asfalt från Volvo Original på tyska vägar. Med Fiestan är det däremot premiär på asfalt för Mattias.
- Det ska bli kul att visa vad vi kan på asfalt, men det blir nog tufft mot asfaltspecialisterna, funderar Olsson.

Sveriges Television sänder finalen i sprint-SM direkt i SVT1 med start 13:00 söndagen den 7 juli. Du har också möjlighet att se hela SM-sprinten från kval till final via webben i SVT Play mellan 10:00 - 14:30.

Anders Ekström