Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Gästabudstrofén är femte deltävlingen i Suzuki 1300 RallyCup

När SMK Nyköping bjuder in till sitt traditionella rally Gästabudstrofén så brukar det bli fulla startfält. Äran att få starta bland de första är återigen ett gäng små Suzukibilar på endast 1300cc. Hundra hästkrafter är vad förarna har att disponera även om det kan höras som mer från de varvvilliga standardmotorerna. Här får man verkligen lära sig att "ta med sig farten" på ett påtagligt sätt. En stoppsladd innan man går ut på en lång raksträcka är ödestiger. Körstilarna varierar från friskt satsande ungdomar till de mer försiktigt körande veteranerna.

En veteran som vanligtvis inte brukar göra mycket väsen av sig är Henry Nyberg med sin erfarne Co-driver Sune Elofsson. Denna gång kommer ingen i publiken att kunna undgå hans namn. Han har nämligen genom sitt företag Henry Nybergs Åkeri AB valt att sponsra alla Cupdeltagarna med deras startavgift! I gengäld ska vi naturligtvis bära hans företagslogga på våra bilar. TACK Henry för Ditt stöd! Tyvärr så kommer nog ingen av hans medtävlare att lätta på gasen för hans skull ändå.

Cupens startfält seedas efter aktuell cupställning och avslutas följaktligen men de till cupen nyanslutna. Först ut går därför cupledaren Stefan Sollenfelt/Sven-Erik Svensson Teknis MC följd av Nora MK´s veteran Ola Strömberg med sambon Brittmarie Ålund i högerstolen. De kommer att jagas av ett helt koppel yngre och snabba förare som Christian Granfors/Caroline Östmark, Tony Cederfeld/Gustav Holmdahl, Krister och Marcus Morén. Friskt satsande ungdomarna Mattias Lagström/Andreas Johansson, Markus och Jimmy Kujanpää, och nykomlingarna Jan-Erik Eriksson/Erik Karjula för att bara nämna några. Aktuell Cupställning kommer att finnas i Gästabudstroféns tävlingsprogram.

Mer info på: www.1300rallycup.se

Suzuki 1300 RallyCup: Mycket Rally för Pengarna