Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Stolpe ut i München för Sandell. Två gånger.

Patrik Sandell åkte till Tyskland för att försvara sin tredjeplats i Global RallyCross Championship, efter succédebuten i Brasilien. Efter det inställda racet i Barcelona skulle det nu bli en dubbelhelg i samband med X Games i München. Men det ville sig inte riktigt och två gånger fick Östersundsbon se topplaceringar studsa honom ur händerna.

Under lördagen var det dags för den första deltävlingen. Och inledningsvis gick allt enligt planerna. Patrik körde bra och tog sig till final. I finalen kom han iväg bra och låg på en tredje plats, när racet flaggades av och det blev omstart.

- I omstarten fick jag en smäll i första kurvan och snurrade. Styrstaget brast och vi tvingades bryta, sa en besviken Sandell, som fick bita ihop och ladda inför söndagens race.

Teamet jobbade sedan hårt med bilen under lördagskvällen och såg till att den åter var i topptrim söndag morgon, inför söndagens deltävling. Något han bevisade genom att sätta tredje snabbaste tid i de inledande tidskvalen.

När det var dags för det efterföljande heatet blev det dock stolpe ut. Ett elfel gjorde att svensken inte kom iväg ordentligen i starten. Han laddade hårt men nådde bara tredjeplatsen, efter Liam Doram och Ken Block.

Tredjeplatsen innebar ändå en ny chans genom ett extraheat med fortsatt avancemang i finalstegen i potten.

Men historien skulle upprepa sig. Sandell var snabbt iväg och ledde heatet, när det flaggades av efter några varv. Och i omstarten var det dags igen.

- Jag fick rejält med stryk redan i första kurvan, konkurrenterna var riktigt elaka mot mig där, och höger framhjul lossnade, säger Patrik, som därmed fick åka tomhänt hem från Tyskland.

- Det gick inte vår väg den här gången, även om vi visade att farten finns. Nu blickar vi framåt mot nästa tävling, EM-deltävlingen i Höljes redan kommande helg, avslutar han.