Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Svenska Rallycupen intar Laxå

På Lördag blir det action på hög nivå, när Svenska Rallycupen kör sin 2:a deltävling för året.

Runt 170 tävlande med team intar på Lördag lilla orten Laxå för rallytävling där stor del av sveriges rallyelit samlas för en hård kamp. Det är Laxå MK som arrangerar sin klassiska tävling, men i år i ny skrud och Laxå-Rallyt är nya namnet.

I första deltävlingen KMK-Trofen i Katrineholm 25 maj, var det några namn som stod ut lite extra, Mikael Eriksson smått chockade i A2WD-klassen men även i hela startfältet där han var 2:a totalt i rallyt och faktiskt totalt snabbast på en sträcka. Gissa vem som har allas blickar på sig nu i Laxå och den som alla vill slå.

Fler som imponerade var Knutte Edenholm i B2WD och Henrik Johansson i Ungdomsrally som tog klara segrar i sina klasser. I sin WRC Fiesta satte Ingemar Svensson tre topptider, men på en sträcka trilskades tekniken och placeringen blev blygsam, nu är det full revanch som gäller. En som hemst gärna sätta stopp för en Svensson-seger är Eddie Hörbing som har många totalsegrar på kontot i just Laxå, vi lär få en spännande fight!

I AppK kommer det in en hel hög med nya och grymt snabba namn, Janne Westlund, Staffan Bergdal och fjolårets MSR-segrare Tom Damberg, vilket getingbo för Katrineholmssegraren Claes Molin att tampas med.

En intressant start gör förra årets SM-segrare i trimmat 2WD, där Johan Holmberg nära fördubblat sin bil när Suzukin växt till en Volvo 940...

Klockan 11 rullar första bilarna från Laxå-hallen ut på de 5 sträckorna, där de börjar med en publiksträcka på Venabanan, innan de ger sig ut på de riktiga skogssträckorna, och där den stora utmaningen blir sträcka tre på hela 25 km, det lär bli svettigt i allas hjälmar under den kraftansträngnigen.

Väl mött i Laxå på Lördag och 2:a deltävlingen i Svenska Rallycupen.

Crister Nystrand