Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

SM-veckan med Sommarsprinten närmar sig

Svenska Bilsportförbundet - 2013-06-13 17:11

Mitt i hamnen i Halmstad så kommer årets Sommarsprint i Rally-SM avgörs på mestadels asfalt med 60 bilar i två klasser söndag den 7 juli.
- Vinterns sprint under SM-veckan i Falun blev en succé med fantastiska tittarsiffror och stort intresse så vi tror på en lyckad tävling även i Halmstad, säger Maria Andersson, sportchef på Svenska Bilsportförbundet och projektledare för SM-veckan.

Rallysprinten avgörs på en asfalterad sträcka om cirka 2,5 kilometer och tävlingsområdet är mitt i centrala Halmstads hamnområde, bara 5 minuters promenad från centrum. Tävlingen körs söndagen den 7 juli med både kval och finaler.

Totalt kommer 60 ekipage medverka i tävlingen i de två klasserna, tvåhjulsdrivet och fyrhjulsdrivet. Samtliga bilar kör sträckan som består av 90% asfalt och 10% grus två gånger på tid. Den bästa tiden av de två åken kvalificerar ekipaget till final. Två finalåk avgör sedan vem som blir segrare i respektive klass.

Arrangör av tävlingen blir Hässleholms Motorklubb i samarbete med Laholms Motorklubb. Två klubbar med erfarenhet från publika evenemang och sprinttävlingar.

- Vi jobbar med de sista förberedelserna och tror att årets Sommarsprint kommer att bli en spännande och intressant satsning i Rally-sporten både för förare och publik, säger Olof Kånge som jobbar med mästerskapet i promotorföretaget Sport in Motion Sweden AB (SIMAB).

- Anmälningstiden börjar närma sig slutet och startfältet fyller på hela tiden. Vi vill se en mix av de etablerade SM-åkarna som möter sprint/asfaltsspecialisterna. Det blir även mycket tv-tid med en och en halvtimme direkt i SVT från finalerna och nästan två timmar innan på webben, avslutar Maria Andersson.

SVT kommer att sända delar av kvalen i SVT Play och finalerna kommer att sändas direkt på SVT på söndagseftermiddagen med start klockan 13.00.

Tidschema
10.30 Första start Kval 1
11.45 Kval 2
13.00 Finaler två heat
14.30 Tävlingen avslutas med prisutdelning