Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Johan tog sin tredje seger

Rallytävlingen Stefans Minne som Åtvidabergs MK och MK Skandia arrangerade blev ett glatt minne för Valdemarsviksföraren Johan Svensson med Joacim Carlsson i kartläsarstolen. De satte upp ett högt tempo direkt och var snabbast på alla tre sträckorna som kördes. I och med sin tredje seger i tävlingen fick han sitt namn ingraverat i Johan Gabriel Beck-Friis uppsatta vandringspris och fick det för alltid.
- Det kändes jätteskönt att få vinna igen för det var ett tag sen, sade en mycket glad segerherre vi prisutdelningen

De två främsta konkurrenterna Maths Johnsson, Ydre MK och Johan Karlsson, Tjust MK med sina Volvo 240 hängde inte med när Johan rivstartade på SS 1 och var här 2,3 sekunder före och i mål blev det till slut blev det 2,8 sekunders marginal till Ydreföraren.

- Visserligen hade lite problem med växellådan idag men vi hade inte kunnat hota dig Johan idag, sade en glad Maths när han gratulerade segerherren.

Det var Grupp H-bilarna som dominerade tävlingen och bland B-förarna segrade Fredrik Johansson, Norrköpings MK samt att han blev femma totalt medan Pierre Olofson MK Kinda segrade i C 2wd.

I Volvo original elit var det en hård kamp mellan Jan Gunnar Andersson,Ydre MK och Daniel Andersson, Västra Östergötlands MK där till slut Daniel kunde vinna med en halv sekund. Bland Volvo Original C-förare var det upplagt för en kamp mellan bröderna Ekström från arrangörsklubben MK Skandia som skulle vinna klassen. Nu blev det inte riktigt så visserligen så segrade Jimmy Ekström men på andraplatsen rattade Skänningeföraren Rasmus Lundh in och trea blev Andreas Ekström.

Största klassen i Stefans Minne var Grupp Elit C-förare med hela fjorton ekipage och segrande ur den striden gick Linköpings Andreas Norström före Christian Fornell, Ljungsbro. I klassikerna var ingen tvekan om vem skulle vara i topp utan här segrade Björn Bäckström, Botkyrka MK. Han tyckte det var en kul tävling och kunde tänka sig återkomma dels för de fina vägarna samt gemenskapen bland de tävlande ock funktionärsstaben.