Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Full pott för Johan Kristoffersson i Porsche-comebacken

Johan Kristoffersson visade direkt att hans återkomst till Porsche Carrera Cup Scandinavia är mycket allvarligt menad, när han vann båda helgens race på Solvalla och fullbordade en perfekt comeback i Stockholmshettan. Samtidigt bjöd skånske Ola Nilsson upp till rejäl kamp – och befäste sin mästerskapsledning – genom att ta målflagg som tvåa i båda heaten.

- Fantastiskt, jublar Johan Kristoffersson (som missade premiären på Ring Knutstorp på grund av andra åtaganden). Den här helgen hade inte kunnat bli bättre för mig, men mitt problem är att jag måste fortsätta på samma sätt ifall jag ska kunna stänga luckan till Ola i tabellen. Jag ska göra mitt bästa under resten av säsongen, och jag vill verkligen tacka mitt team som gjort ett kanonjobb här i helgen!

Kristoffersson sopade helt rent under tävlingarna på Solvalla. Den regerande mästaren var snabbast i såväl träningen som kvalet, vann båda heaten och noterades dessutom för snabbaste varv i desamma. Värmlänningen närmar sig därmed Nilsson i tabelltoppen – men ännu är avståndet betänkligt.

- Jag visste att det skulle bli tufft att matcha Johan i Porschen i det här tidiga skedet av säsongen, så jag är helt klart nöjd med mina två andraplatser, säger Ola Nilsson. Trots att han är min främste rival har jag stor respekt för den erfarenhet han har hunnit samla på sig i den här bilen, och jag kan lära mig mycket av honom. Vi slogs på samma villkor i helgen; han vann, jag blev tvåa, men jag kom närmare och närmare och är helt säker på att farten finns där för att slå honom. Nu måste jag bara bli bättre på att minimera misstagen.

Bakom Kristoffersson och Nilsson ockuperades det sista steget på prispallen av Christer “Cralle” Lindholm (Race 1) respektive Mats “Snickar-Matte” Karlsson (Race 2).

- Jag överkörde alldeles för mycket i början av loppet, och fick inte upp någon temperatur i däcken, sade Lindholm efter målgång i Race 1. Jag förlorade två placeringar till Patrik Skoog och Lars-Bertil Rantzow och tappade en hel del tid bakom dem, men till slut lugnade jag ner mig, kom in i rytmen och kunde ta mig upp på tredjeplatsen igen. Det var ett roligt race för mig och jag är självklart nöjd med att stå på pallen i mitt första Carrera Cup-race på ett bra tag!

För Mats Karlsson – eller “Snickar-Matte” som han kommit att bli känd med hela svenska folket – markerade pallplatsen också ett extra trevligt resultat på hemmaplan.

- Riktigt kul, sade Karlsson efter målgång i Race 2. Jag gjorde en bra start och hängde i alla fall på Johan och Ola hyfsat. Det är extra roligt att få kliva upp på pallen just här – på min hemmabana – så jag kommer definitivt att njuta av det här ett tag!

Nästa deltävling för Porsche Carrera Cup Scandinavia avgörs i Göteborg den 28-29 juni.