Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Matnyttigt L-E Torph Memorial

Årets upplaga av Lars-Erik Torph Memorial Rally har ett nytt recept.
Ingredienserna är ett kompakt rally - och mat.

Kartläsaren Tina Thörner finns på plats under dagen för att ta ut deltagare till ett nytt matlagningsprogram.

Lars-Erik Torph Memorial Rally 2013 blir ett rally med nya grepp och nya godsaker. Över 60 bilar kommer till start för att köra en kompakt bana kring Säffle med start och mål vid Medis.
- Vi har ett nytt upplägg med tre sträckor som körs två gånger vardera. Totalt är det cirka 3,5 mil specialsträckor. Varken förarna eller publiken kommer att bli besvikna - sträckorna utgörs av välkända och uppskattade vägar som kommer till heders, säger tävlingsledaren Tomas Locken, Säffle MC.
I Volvo Original-klasserna finns det största och mest namnkunniga startfältet. Där ska några av Sveriges snabbaste Volvoförare göra upp om pokalerna.

Men allra snabbast lär det gå för Jerker Axelsson från Trollhättan som kommer till start i 4WD-klassen med en riktigt häftig Subaru S10 WRC som tidigare körts av självaste Mikko Hirvonen i två VM-tävlingar. Bilen har en toppfart på 222 km/h och går från 0-100 på 2,47 sekunder. Jerker har stått som totalsegrare i Lars-Erik Torph Memorial Rally en gång förut och han är definitivt segertippad även i år. I kartläsarstolen bredvid honom sitter Säffles Mattias Andersson. Totalt har arrangörsklubben Säffle MC hela sju hemmaförare med i startfältet.

Under dagen kommer även årets Lars-Eriks Torph-stipendiat att tilldelas sitt pris. I år är det Hammarötalangen Fredrik Åhlin som får motta stipendiet. Åhlin vann nyligen den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen i Sydsvenska rallyt och verkar vara tillbaka på allvar efter ett problematiskt fjolår.

I samband med rallytävlingen kommer dessutom Värmlandsnäs eget rallyess, kartläsaren Tina Thörner, att genomföra en öppen uttagning inne på Medborgarhuset till det nya tv-programmet "Det stora matslaget" i SVT. Tina är lagledare för Säffle i storsatsningen där Sveriges städer duellerar mot varandra. På lördag är hennes uppgift att välja ut ett tremannalag med matglada Säfflebor för att tillsammans med dem komponera en tävlingsmeny inspirerad av den lokala mattraditionen.

Första rallybilen rullar iväg klockan 11.00 på lördag och den som vill få en överblick över startfältet eller serviceplatsen bör bege sig till Medborgarhuset
- Där kan man köpa program, besöka vår servering eller bara mingla lite, säger Tomas Locken. Rallyprogram finns dessutom att köpa från och med fredag på OK i Säffle, på Bilisten i Nysäter samt vid start- och målgången vid Medis.

Christian Bruce
presschef Säffle MC