Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Tredje deltävlingen i Sydsvenska Rallycupen för Frida och Per

Nu var det dags igen för Frida Axelsson , Skillingaryds MK och Per Uddesson, Södra Sunnerbos MK att köra den tredje deltävlingen i SSRC. Denna gången var det Älmhults MK och Silverratten 50 som bjöd på 5 st specialsträckor. Dagens startfält i Grupp E bestod av 14 st både A-B-C förare. Varav 3 st B-förare.

Det började lite knackigt på första sträckan och de körde inte in sig bättre än en sjunde plats totalt i Grupp E. Sträcka två gick inte bättre den då de blir ståendes på en stor sten ca 2,5 km innan mål.
Här blev de ståendes i 82 minuter innan det kom publik och hjälpte dem upp.

Dags för service och där blev det full fart för pappa Gerth och sambon Jocke som fick byta länkarm och fixa servoslangen så det kunde fullfölja rallyt som träning trots avåkningen.

De resterande tre sträckorna gick bra och sista sträckan var de snabbaste B-förare. Dock körde de utan tävlan de sista tre sträckorna eftersom de hade gått över respittiden.

Frida själv summerar lördagens tävling som den mest händelserika tävlingen i karriären.
"Fruktansvärt surt och tråkigt att göra ett sånt litet misstag och köra på en stor sten, men vi tar med oss det positiva att vi hittade farten direkt igen och körde resten av tävlingen som träning. Det ska ta mycket på bilen om jag ska ge upp," säger Frida med glimten i ögat.

Innan nästa tävling som blir Dackefejden blir det en hel del reparation av bilen.

Snygg parkering i skogen!