Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Eweline Walfridsson obesegrad i MÅAB-racet

Berry Kling, SMK Eda. Eweline Walfridsson, MK Ratten och Niclas Svensson, Storfors MK. Där har ni segrarna i MÅAB-racet, årets första folkracetävling på Tomtfallets Motorstadion i Munkfors.

Tävlingen avgjordes i strålande solsken under lördagen, med femtiofyra rejsglada folkraceförare på startlinjen. Det var inte de kvalsnabbaste som kammade hem alla finalerna på den tekniskt och taktiskt krävande banan i Munkfors.

Fryksdalens Pierre Karlsson hade full pott efter tre raka kvalsegrar bland seniorerna. Men i finalen blev det endast bronspeng för Pierre, då SMK Eda:s Berry Kling gled upp i ledning och tog hem finalen före Pontus Berglind, Karlstads MC. Likaså i juniorklassen, som kvaldominerades av Finnskogas Linn Östlund.

Linn fick sedan inte till det i finalen. Det blev i stället Storforsaren Niclas Karlsson som fick kliva högst upp på pallen efter väl förrättat värv i finalen.

Den enda fullpoängaren i kvalheaten som höll måttet i finalen var Eweline Walfridsson, MK Ratten. Trots sporadiskt tävlande under det senaste året, körde hon obesegrad hem från Tomtfallet med segerbucklan i Dam/oldboysklassen.

Anders Ekström
Munkfors Motorclub