Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Timmy Hansens skräll-seger i Ungern

Timmy Hansen tog sin första rallycross seger i Nyirad i Ungern (Maj 25-26) efter en strålande körning i Finalen. Den Cooper Tires stöttade föraren gjorde en nästan prickfri körning när han vann i sin tredje EM-tävling som rallycrossförare på heltid.

- Det är helt otroligt, säger Hansen. Jag kan knappt ta in vad som hänt. Bilen var perfekt idag och passade mig som handsken. Jag försökte balansera attack med säker körning och det var det som gav belöningen.

Timmy stod i första startledet i Finalen efter att ha vunnit sin semi-final. Bredvid sig på pole position stod Hansens teamkollega Timur Timerzyanov (RUS). Hansen gjorde en bra start med fick backa av genom första sväng när Timerzyanov och Davy Jeanney (FRA) tryckte på. Timmy gjorde en vinnande manöver genom att ta jokerspåret på fjärde varvet och därmed få fritt spår innan Timerzyanov också var tvungen att passera det obligatoriska spåret. Med en billängd tillgodo lyckades Hansen vara före Timerzyanov och det skiljde bara 0,6 sekunder mellan dem över mållinjen.

- Timur har varit jättesnabb hela helgen, men i finalen fick jag ett litet övertag som räckte till seger, berättar Hansen som också passade på att putsa till Michael Jernbergs gamla banrekord med en tiondel.
- Jag hade aldrig kört här i Ungern tidigare, men banan var rolig eftersom den krävde en stor precision i körningen. Avåkningsräckena sitter precis utanför racing spåret och gör att banan får den där extra touchen som jag älskar. Att teamet sedan hade fått till bilen så bra gjorde mitt jobb på banan desto enklare.

Seger gör att Timmy avancerar till andra plats i mästerskapet, bara sex poäng efter ledande Timerzyanov.

Under tävlingshelgen i Ungern var SVT Sporten på plats för att följa tävlingen. En fyra minuters profilprogram på Timmy sändes under gårdagen men finns även att se här: http://www.svt.se/sport/timmy-hansen-sveriges-nya-stjarnskott

Nästa tävling av FIA European Rallycross Championship går i Finland den 8-9 juni. Och då blir det live sändningar på ViaSat Sport.

Final, Nyirad, Ungern:
1. Timmy Hansen (SWE) 6
2. Timur Timerzyanov (RUS) 5
3. Davy Jeanney (FRA) 4
4. Knut Ove Björseth (NOR) 3
5. Peter Hedström(SWE) 2
6. Alexander Hvaal (NOR) 1

Championship Standings after Round Three;

1: Timur Timerzyanov 67
2: Timmy Hansen 61
2: Davy Jeanney 49
4: Anton Marklund 42
5: Petter Solberg 41
6: Mats Lysen 39