Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Vändningen är här för Peter Hedström

- Hedström i A-final och ordningen är återställd.

Nu känner Peter att vändningen är här. Efter den struliga inledningen av årets säsong kom vändningen i Ungern.

Arenan Nyirade Motorsport Centrum i Ungern är knappast någon av Peter Hedströms favoriter i EM-serien. Men det var ändå här, som Peter känner att vändningen kom. Deltävling nummer tre i den nio tävlingar långa EM-serien avgjordes på Nyirade under helgen.

Peters långtest med den nybyggda Skoda Fabian i Höljes förra veckoslutet gjorde resultat. Trots en bitvis strulig inledning i Ungern, kunde Peter ta sig till semifinal.
-Första heatet gick motorn i källaren och andra rödflaggades. Jag satt kvar i bilen och försökte köra mig loss, men blev intvingad i ambulans och missade omkörningen av heatet, berättar Peter Hedström.
Säkerhetspersonalen hade missuppfattat hela situationen. De trodde Peter fått nackskada i startsmällen och därför satt kvar i bilen.

Vändningen kom i stället under söndagens två sista kvalheat, där Peter vann både tredje och fjärde heatet. Tack vare den starka upphämtningen på söndagen kunde Peter ta semifinalplats.
- Jag slog från underläge, men lyckades ändå, säger Peter.

Via en tredje plats i semifinalen tog sedan Peter A-finalplats. Men här blev det bråttom, kanske lite onödigt mycket brådis, då tävlingsledningen testade ett snävt tidsschema för direktsändning i denna tävling.
- Vi hade fem minuter på och en bult i ena stötdämparen var helt av, berättar Peter.

Teamets mekaniker fick helt fokusera på att göra bilen körduglig på de fem minuterna som fanns att tillgå. Nya däck och nedkylning hanns inte med inte ens för Peter själv.
- Svetten sprutade kring mig när jag rullade ut för finalkörningen, återger Hedström.

Med tanke på de förutsättningarna, gjorde Peter ändå en bra insats, trots att motorn inte gav full effekt i finalen. Peter tog femteplatsen och teamets andra bil, med Knut Ove Börseth bakom ratten, placerade sig som fyra. Segrade i finalen gjorde Timmy Hansen.
- Det känns som det vänt nu, en riktigt skön känsla, i lördags trodde jag det gått troll i allt jag gjorde, säger Peter Hedström.

Nu är det full fart hemåt som gäller. Redan till helgen ska Peter bränna däck på Stockholms gator med rallycrossbilen, i en inspelning av reklamfilm. Men innan dess ska bilen rivas helt och få extra fin puts.
- Bilen ser för djävlig ut, så det blir ett hårt jobb för teamet att få bilen i ordning, konstaterar Peter.

Anders Ekström
Hedströms Motorsport.