Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Det bästa testet i mitt liv

- Peter andas framtidstro och laddar för pallen i Ungern.

Efter en lite trög säsongsinledning kan Peter Hedström äntligen känna att farten finns i bilen. Under de 50-talet körda varv på hemmabanan i Höljes under fredagen kom kvittot. Nytt personligt banrekord!

På den snabba och tekniskt krävande Höljesbanan körde teamet ett omfattande test av Peter Hedströms bil. Tester med fjädrar, stötdämpare och diffar avlöste varandra, under det hela femton timmar långa testet. Väghållnings-sponsorn Öhlins fanns givetvis på plats och assisterade teamet med sina kunskaper.
- Det här var det bästa testet jag gjort i hela mitt liv, säger Peter Hedström. Det känns som jag fått en helt ny bil, en obeskrivlig skillnad.

Redan nu till helgen är det dags för nästa EM-deltävling. Det är Ungern och arenan Nyirade Motorsport Centrum som står som värd för den tredje deltävlingen i EM-serien. Teamet rullar nu söderut genom Europa för att på lördag stå på startplattan i Ungern.
- Det känns riktigt bra nu inför Ungern, nu känner jag mig riktigt förberedd och ser verkligen fram mot tävlingen, säger Peter.

Direkt efter Ungern är det full fart hemåt som gäller. Redan helgen efter ska Peter bränna däck på Stockholms gator med rallycrossbilen. Det är en reklamfilm som ska sändas senare i höst på TV4 med Peter i huvudrollen. Men innan dess ska bilen rivas helt och få extra fin finish.
- Stockholm ska bli jättespännande, skrattar Peter.

Det mesta inom Hedströms Motorsport går nu i toppfart. Direkt efter filminspelningen bär det av till EM i Finland, sedan direkt till EM i Norge, för att sedan skynda hem till Höljes för ett sista test innan banan stänger för EM efter midsommardagen. Men planer finns även att kila in ytterligare en tävling innan EM på hemmaplan i Höljes.
- Jag har kontaktat Global Rallycross för en start i X Games i München, berättar Peter.

München är ännu ett oskrivet kort, men kan gå i lås om bilarna är hela efter Hedströms Motorsports turné runt norra Europa kommande månad.

Anders Ekström
Hedströms Motorsport.