Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Nu startar Svenska Rallycupen 2013!

Sveriges största rallycup startar nu på Lördag i Katrineholm.

Det är Katrineholms MK som drar i startsnöret detta år av Svenska Rallycupen, det stora intresset för cupen fortsätter och arrangören kan räkna in över 200 startande på Lördag, ett kvitto på att cupens koncept mottas väl hos Sveriges rallyåkare. Och med ett sådant kvalificerat startfält kommer mycket publik/media att lockas till skogarna runt Katrineholm där 4 sträckor skall köras med start kl.10.

Helgen mest jagade kommer säkert Ingemar Svensson att vara, för två veckor sedan ledde han SM-deltävlingen South Swedish Rally med klar marginal när ett stag i bakvagnen brast. Han är nu givetvis sugen på en revansch men också den som alla vill köra ifrån. I 4WD-klassen jagar också unge Jacob Jansson som imponerade i cupen 2012 där han till slut blev tvåa, Erik Johansson har kört bra på försäsongens sprintar, kanske han kan utmana fullt ut.

A2WD-klassen som åter mönstrar ett gigantiskt startfält med 45 startande, har regerande SM-mästaren Johan Holmberg på startlinjen, men motståndet är grymt med både tvåan och trean i 2012-års cup, Christoffer Zeijlon och Patrik Larsson som sugna kombattanter. Ja och så kryddat med förra årets heta snabbe B-förare Kaj Banck som nu får klart tuffare motstånd. Även i övriga klasser finns det många som tagit ett steg upp till en högre klass, så det kommer att bli en oerhört spännande kamp i skogarna utanför Katrineholm på Lördag.

Svenska Rallycupen 2013 i sammarbete med Mocomp, Tractive AB, PPE/Yokohama, Öhlins Auto Norden, Pirelli, Finess, Trendab, ENEM, Racepart Sweden samt Noteriet.

Kalender 2013:
25/5 KMK-Trofén, Katrineholm
15/6 Laxå-Rallyt, Laxå
6/7 Gästabudstrofén, Nyköping
27/7 Kullingtrofén, Herrljunga
24/8 Mjölkpallenpokalen, Gnesta
21/9 Rejmesknixen, Askersund
26/10 Marknadsnatta, Skänninge

16/11 Prisutdelningsfest, Katrineholm.

Officiell webbsida med regler, kalender och information: www.svenskarallycupen.se

Svenska Rallycupen
Crister Nystrand