Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Stoffe Nilsson, favoriten som höll i Sydsvenska Rallycupen

Strax över 110 ekipage gav sig ut på tävlingsbanan i lördags när Ljungby gjorde come back som rallyarrangör. Det är sex år sedan samarbetet med SSR inleddes och som gjorde att klubben egen tävling fått stå tillbaka. Men i år vaknade Midsommardansen till liv igen på vägar väster och nordväst om staden. En del kända från förr men också någon helt ny. Överlag var vägkaraktären snabb men med hög kvalitet så tävlingen blev utslagsgivande och rättvis genom hela fältet. Tack vare en kraftig blåst blev inte dammet besvärande denna första riktiga sommardag.

Efter först tävlingen i Kristianstad fanns det åtta fullpoängare i prispottslistan men som efter Midsommardansen är reducerat till tre. Stoffe Nilsson, Hässleholm, segrade i 4WD och också totalt, Stefan Ottosson, Vetlanda, som tog hem GrpE Elit hade reparerat bilen efter att hittat en sten mitt på vägen i Kristianstad och Martin Olsson, Kristianstad, har tagit greppet om klassen C-förare 2WD.

Fullpoängare är inte längre Håkan Ståhl, Skillingaryd, som först blev hindrad och sedan förlorade sin tredje växel, fick se värste konkurrenten Per-Ola Thörnberg, Vetlanda, segra. Per Molin som vann GrpE för C-förare besegrades av den långväga gästen Jimmy Hellström, Strängnäs. Jimmy kan ha haft en viss fördel av att bilen han kör hittar på Ljungbyvägarna då den i många körts framgångsrikt av Patrik Sundqvist från just Ljungby.

Nästa tävling i SSRC är den första av tre i juni. Först ut, den 1 juni, är Älmhults Silverratten som 50-års jubilerar med en bana på 55 km SS. Något att se fram emot.

Från och med nu så kan alla förutom på facebook också följa SydSvenska RallyCupen på den nya hemsidan www.ssrc.se där resultat för tävlingar och ställningen i cupen publiceras.

Mats Bergman