Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Ingen bra dag för Frida och Per i Silverrundan

Frida Axelsson, Skillingaryds MK och Per Uddesson, Södra Sunnerbos MK var i lördags uppe i Hällefors för att göra upp om den fjärde deltävlingen i Grupp E Cupen.
Eftersom Frida och Per ligger tvåa i cupen, valde dem Silverrundan före Midsommardansen som gick i Ljungby.

Silverrundan bjöd på 7 Km SS fördelat på 4 SS, varav SS 1 och SS 2 bestod av 900 meter asfalt.

Redan ifrån början var de långt efter, då de inte kommit igång riktigt på asfalten och Frida tyckte det var svår kört och väldigt halt. Efter första sträckan var de inte bättre än fyra i klassen med 0,3 sekunder upp till trean.



Sträcka två som gick inne på en folkracebana gick inte bättre den, då de tappar ännu mer och halkar ner till femte plats i klassen. En väldigt missnöjd Frida åker in på service, för att ladda batterierna inför de två sista sträckorna.

De två sista sträckorna gick inte bättre dem, då hon hade en fjärde tid i klassen på trean och en femte tid i klassen på den sista asfalten sträckan. Dock förbättrade hon sin egen tid på asfaltsträckan till andra gången med ungefär 2 sekunder.

Frida och Per slutade på en femma i klassen , med fem startande och 14 totalt av 22 startande.

Frida summerar lördagens tävling som en av de sämsta i hennes karriär än så länge.

"Det var verkligen inte våran dag idag, ingenting stämde för oss och sträckorna i sig var inte min typ av körning. Men vi kom i mål med hel bil och fick med oss viktiga poäng till cupen och vi blev dessutom snabbaste tjej i Grupp E, så vi tar med oss det positiva för att ta nya tag till Silverratten i Älmhult den 1 juni"

www.fridasrallyteam.se