Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Ny tävling arrangeras i Karlstad

Den 1 juni arrangerar Karlstad Motor Club-Bil en nationell rallytävling i Karlstad kommun. Senast en tävling i detta slag arrangerades i kommunen var för cirka tjugo år sedan.

- Eftersom det var så länge sedan vi arrangerade en rallytävling så har vi valt att starta upp en helt ny tävling, Rally Karlstad, men vi har bevarat sträckor som tidigare har använts i flera olika rallysammanhang, säger Reimond Sundström tävlingsledare för Rally Karlstad.

Rally Karlstad kommer köras på klassisk mark där bl. a. några av Svenska Rallyts sträckor tidigare har ingått. Tävlingen innefattar drygt 10 klasser, varav en historisk klass, och är öppen för svenska och utländska deltagare.

- Vår förhoppning är att även norska förare ska gästa rallyt. Några har redan anmält sig vilket är jättekul, säger Sundström.

En av visionerna med Rally Karlstad är att det ska gynna juniorer, förare upp till 25år. I dagarna blev det klart att ett pris, G Partners Juniorprestation, delas ut efter målgång till en av startfältets förare.

- Vi vill främja unga talanger i sporten. G Partners Juniorprestation tilldelas till den junior som utmärker sig på något sätt, det behöver alltså inte betyda att han eller hon ska vara snabbast på sträckorna för att få ta emot priset, säger Therése Landström projektledare för Rally Karlstad.

Rally Karlstad körs på fem specialsträckor på totalt cirka 35km. Start och mål är på Kalvholmens Motorstadium där också tävlingen avslutas med en Power Stage. Snabbaste förare i varje klass vinner ett spurtpris direkt efter målgång.

- Här har förare som inte har chans att vinna i sin klass stor möjlighet att vinna spurtpris inför publikens ögon, säger Reimond Sundström.

Mer information om tävlingen kommer att läggas ut på facebook.se/rallykarlstad och motorklubbens hemsida, kmc-bil.se. Vi finns även på Instagram och Twitter.

Karlstad Motor Club-Bil
www.kmc-bil.se