Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

South Swedish Rally, 3 deltävlingen i Rally SM

Nu under kristi himmelfärdshelgen körs South Swedish Rally för 38 gången. I år avgörs tävling för andra året i rad i trakterna av Tingsryd.

Centrum för tävlingen med serviceplats är Tingsrydstravet. Rallyt start fredag 14.30 från torget i Tingsryd. Centralt i Tingsryd finns även den populär publiksträcka som körs 2ggr som avslutning på fredagen. Totalt innehåller tävlingen 16 st specialsträckor på 15 mil i skogarna runt Tingsryd.

Hett i Otrimmat 4 WD

Med förra årets batalj i minnet så vet vi att mycket kan hända under en så lång tävling.

Vi såg flera ledare under rallyt tappa placeringar med punkteringar och andra problem.

Det är upplagt för en riktig intressant fajt i alla klasser. i Trimmat 4WD gör Jerker Axelsson premiär i en ex Olsbergs Subaru WRC.

Jerker som haft många fina sträcktider kommer givetvis bli att räkna med i toppstriden. Som vanligt kommer veteranen Mats Jonsson vilja lägga sig i och även Eddie Hörbing i sin Ford Focus WRC.

I otrimmat 4WD har vi tyvärr ett sent avhopp från Jimmy Joge som ligger 2:a i tabellen efter vinterns tävlingar. Så hemmahoppet Patrik Johansson får slåss med Robin Friberg och Martin Berglund

Getingbo i 2 WD med nya bilar i R2

I trimmat 2WD kommer Patrik Flodin tillbaka till SM serien i en nybyggd Volvo 242. senaste inhoppet han gjorde i ESR för några år sedan höll på att bli succe´och vi kan förvänta oss att han vill nå en topp placering i klassen. Här finns som vanligt Johan Carlsson, Leif Pettersson och Johan Holmberg som givna favoriter.

I den otrimmade klassen 2WD så hittar vi det verkliga getingboet. JVM satsande Pontus Tidemand kommer i en Ford Fiesta R2 och vill visa övriga svenska ekipage var skåpet skall stå. Fredrik Åhlin i en likadan bil vill säkert ha ett ord med i leken och dessutom så får vi en Sverigepremiär av Mattias Adielsson i en sprillans ny Peugeot 208 R2, en mycket intressant start av Mattias som tidigare åkt Ford.

Tävlingen startar på fredag eftermiddag från torget i Tingsryd och målgången beräknas till lördag eftermiddag.

Följ rallyt live via rallysm.se med både resultat och liveradio. Rallyt sänds i efter hand på TV4 Sport på tisdag 22.00

Pressansvarig: Olof Kånge