Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Motortrubbel i England för Mattias och Patrik!

- Mattias och Patrik presterade topptider när allt fungerade.

Rallyteamet kring Mattias Olsson och co-driver Patrik Barth kan summera en strulig helg i England, med avslutning i positiv anda. Efter krångel med både Servicebuss, rekognoseringsbil och till sist även tävlingsbilen, kunde teamet ändå ta bilen i mål i Brittiska Mästerskapets första tävling för säsongen.

- Först var det en rem till vattenpumpen som gick av på bussen, så vi missade färjan över till England. Sen fick vi inte ut vår bokade rek-bil, utan fick ta en nödlösning med högerstyrd hyrbil och kunde bara köra rekognoseringen ett varv, berättar en luttrad Mattias Olsson, nu på hemväg efter The Pirelli Rally i nordligaste England.

Med de inledande problemen i bagaget noterade ändå Mattias och Patrik sjunde tid på första sträckan, trots en snurrning. Punktering i mitten av den andra sträckan spolierade sedan alla planer på topplacering.
- Vi fick stanna och byta däcket, vi tappade över tre minuter där, säger Mattias Olsson.

På tredje sträckan började motorproblemen.
-Vi funderade ett tag på att bryta, men vi provade att byta spjällhus och kalibrera på servicen.

Tyvärr fortsatte Fordens motor protestera och varvade bara upp till runt 6000 varv. Det blev därför svårt att prestera topptider för Mattias och Patrik under lördagens avslutande sträckor. Teamet fick sedan god hjälp av Steve Röklands codriver James Aldrigde, som till vardags jobbar på M-sport. En ny styrbox kunde via James hämtas hos Ford M-sport och byttes inför söndagens fyra sträckor.
- Bilen gick perfekt i två sträckor, sen började det krångla på samma sätt igen, säger Mattias.

De två sträckorna var de enda utan problem i tävlingen, där Mattias och Patrik kunde visa sin rätta potential. Första sträckan hade de andra tid och efterföljande sträcka noterades de för tredje tid i klassen. Trots många tappade minuter kunde de till slut även rulla i mål i tävlingen, som sjätte bil i klassen. Segrade efter ett rejält ryck på lördagen gjorde norrmannen Steve Rökland.
- Det blev ingen perfekt Englandsdebut precis - vi har lärt oss mycket och det känns rätt okej att visa att vi hänger med bra då grejerna fungerar, summerar Mattias helgen.

Nu väntar South Swedish Rally nästa helg för teamet, som innan dess har en brådskande felsökning av bilen att ta itu med. Tävlingen är första SM-deltävlingen på grus.

Anders Ekström
Pressinfo Mattias Olsson Motorsport