Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sverigepremiär för Peugeot 208 i Rally-SM med Adielssonmotorsport

Rallyföraren Mattias Adielsson från Göteborg och kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora leder klassen otrimmat 2WD i årets Rally-SM efter de två inledande deltävlingarna. Nu på fredag startar årets tredje deltävling South Swedish Rally. Det är också nu som Rally-SM går från vinterväglag till sommarväglag.

Nu inför sommar är det helt nya förutsättningar för Adielsson. Efter vinterns sista tävling kom den nya rallybilen hem till Göteborg, en Peugeot 208 R2 direkt från fabriken. På grund av den sena våren har inte de tester kunnat köras som var planerade. Nu blir South Swedish Rally som ett test och en tävling.

- Vi måste nu försöka få så många tävlingsmil som möjligt i bilen. Det stora målet i helgen blir att hitta rätt i bilen. Vi måste lära oss så mycket som möjligt. Det är stor skillnad mellan vår nya Peugeot och den Ford vi körde tidigare. Jag trivs väldigt bra med de vägar som South Swedish Rally brukar bjuda på så jag ser verkligen fram mot helgens tävling, säger Mattias Adielsson.Fakta om South Swedish rally:

South Swedish Rally körs för 38:e gången och i år går tävlingen i Tingsryd med omnejd. Totalt är rallyt cirka 450 kilometer varav omkring 160 kilometer är specialsträckor. Två av sträckorna körs inne i Tingsryd och består mestadels av asfalt, medan de övriga 14 sträckorna går på utmanande småländska rallyvägar. South Swedish Rally startar fredag den 11 maj klockan 14,30 från torget i Tingsryd. Målgången sker vid kl 16 på lördagen den 12 maj.

Direktsänd rallyradio och liveresultat finns på www.rallysm.se

Rally-SM i TV4 Sport
Tisdag 14/5
22.00-22.30 Sammandrag från South Swedish Rally

Rally SM/JSM 2013
2 feb - Vinterpokalen - Sandviken
22 feb - Östersund Winter Rally - Östersund
9 maj - South Swedish Rally - Tingsryd
9 aug - AM Snapphanerallyt - Hässleholm
6 sept - East Sweden Rally - Linköping
4 okt - Rally Uppsala - Uppsala


Följ oss på www.adielssonmotorsport.com

Pressansvarig: Urban Andersson