Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Patriks Rallyteam - Kongen - Rally i Kristianstad 7 april

Kongen 27 april

Först en stor eloge till Kristianstad MK som hade modet att trotsa den sena våren och köra sin "Kongen". Alla jag pratade med i målet var mycket nöjda med vägarna, de höll över all förväntan. Hemmaklubbens Jesper Larsson sällade sig till den exklusiva klubben som rullat efter målskyltarna. Jesper och Hampus var dess bättre helt oskadda och Golfen var inte så illa slagen som det kunde se ut enligt "gamle" John Nilsson som har viss erfarenhet. De är fit for fight igen till nästa helg om de vill.

Tyvärr saknade vi Jimmy Joge som inte fått bilen klar, Anders Jonasson som hade motorproblem och Thomas Thunström av okänd anledning. På köpet fick Johan Rudengren i sin Evo X R4 en co-driver med lokalkännedom, Jörgen Lindahl.

Igen visade Stoffe att han platsar i SM-eliten om han hade tiden att satsa på SM-medaljer. Patrik och Stoffe hade som vanligt en ursinnig fight över fyra sträckor. På SS 5 snurrade Patrik och tappade 17,4 sekunder till Stoffe. På sista, sjätte, sträckan tog Patrik tillbaka 5,6 sekunder för att reducera Stoffes segermarginal till 18,8 sekunder. Nästa man i N4, Carlström, var distanserad med över 1½ minut.

Patrik var nöjd med körningen och kände tillförsikt inför SSR om två veckor. Jeppe hade fortfarande lite känning av sin ömma axel men inget som hindrade honom. Det kändes bra med en tuff tävling i högt tempo inför SSR. Skönt att ha med Jeppe bilen igen. Tack till Kalle Lexe för vintertävlingarna. Kalle hade en bra tävling med Mattis i Toyotan.

Patriks Rallyteam
Anders Wiktorsson