Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Favoriterna höll i Sydsvenska Rallycupen - följ detta på ny hemsida

170 rallyekipage och tusentals åskådare tackar Kristianstads MK för att de tog beslutet att köra sin Rallytravels Kong Christian Race under lördagen. Sex sträckor av högsta nordskånska kvalitet gav en utslagsgivande tävling där favoriterna höll men också några förare överraskade.

De som fortsatte sin svit från förra året var bröderna Håkan och Peter Ståhl från Skillingaryds MK som satte in en avgörande spurt på sista sträckan och passerade sin ständige rival Per-Ola Thörnberg, Vetlanda i klassen Volvo Original Elit. I 4WD utmanades förra årets främste segrare Stoffe Nilsson av svenske mästaren Patrick Johansson men Stoffe drog längsta strået och vann med drygt 18 sekunder. Ytterligare en av förra årets mest framgångsrika förare var ju Stefan Ottosson, Vetlanda som vann både 2012 vann prispottslistan och finalen i Grupp E. Trots ett krökt fjäderben tog han en övertygande seger om än med lite mindre marginal än vanligt.

Överraskande segrare hittar vi i 2WD klasserna för både A- och B-förare. Johan Green, Hässleholm körde jämnt och bra i A-klassen och när Christopher Zeijlon, Skillingaryd och Rickie Borgström, Osby med flera fick problem kunde han slutföra tävlingen till en av sina största framgångar. Robert Scholander som inledde året med en SM satsning har efter ett motorras i Östersund omprövat detta och räknar med att köra SSRC istället, ett beslut som han säkert inte ångrar efter lördagens seger i B 2WD.

Från och med nu så kan alla förutom på facebook också följa SydSvenska RallyCupen på den nya hemsidan www.ssrc.se där resultat för tävlingar och ställningen i cupen publiceras.