Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Då var det (äntligen) dags för RallySM att möte sommaren

RallySM har haft upptaktsträff inför sommarsäsongen. I närheten av Arlanda bjöds det på uppvisning av bl:a Pontus Tidemand och Martin Jansson i konsten att hantera grusunderlag snabbt.

RallySM promotorn SIMAB passade på att informera om sommarsäsongen och om samarbetspartnerna Q-Star och Autoexperten som valt att stötta mästerskapet. Samt att en uppdaterad version av hemsida är på gång.

Träffen var inriktad på att teamen skulle få testa sina nya bilar och att pressen skulle få känna på upplevelsen att åka rally i fullfart. Pontus Tidemand med en seger i första JVM tävlingen i Portugal i bagaget kom med den Ford Fiesta R2 som det är tänkt att han skall ratta i bl:a Rally Sörland i Norge till helgen. Därefter står South Swedish Rally på programmet.

-Ett ypperligt tillfälle att testa grusinställningar och bjuda några gäster på en häftig upplevelse, berättade Pontus.

Martin Jansson från Uppsala kom med sin nya Skoda Fabia R2 och provade några första nervösa vändor i nya bilen.
Han var lika nöjd med testet som med nya bilen och avslutade:
- Jag ser verkligen fram mot första grustävling i Småland om några veckor.

Med på dagen var även nyblivne juniorlandslagsmannen Niklas Karlsson, dock utan tävlingsbil. Svenska Bilsportförbundets sportchef Maria Andersson är mycket nöjd med att Niklas nu är med i satsningen och tror att han kommer visa fina resultat under året i SM serien. Nästa år är det SM serien, Rally Sweden och några utlandsstarter som är planerade. Juniorsatsningen bygger på att matcha fram nya stjärnor efter Pontus Tidemands framgångar både nationellt och internationellt. Nu ser Niklas fram mot grussäsongen och South Swedish Rally.