Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Först Gyllene Tider med Gessle sedan rallyeliten

Svenska Bilsportförbundet - 2013-04-25 09:42

Efter succén under SM-veckan vinter i Falun med fantastiska tittarsiffror läggs nu de sista planerna inför sommarens SM-vecka för sportgrenen rally.

Svensk Bilsportförbundet och promotorn för Rally SM (SIMAB) har fått klart med ett spännande tävlingsområde mitt i centrala Halmstad. I hamnområdet bara 5 minuters gångväg från centrum kommer Rallysprinten avgöras på en asfalterad sträcka på 2,5 km. Tävlingen körs söndagen den 7 juli med både kval och finaler.

I hamnområdet har Gyllene Tider med Per Gessle turnépremiär samma helg så det blir bråda tider att ställa om området från konsertarena till rallybana.

Arrangör av tävlingen blir Hässleholms Motorklubb i samarbete med Laholms Motorklubb. Två klubbar med erfarenhet från publika evenemang och sprinttävlingar.

- Det här blir ett helt nytt grepp i Rally-SM och ett spännande upplägg för publiken, tror Olof Kånge som jobbar med mästerskapet i promotorföretaget Sport in Motion Sweden AB (SIMAB).

- Det blir första gången som ett mästerskap i Sverige avgörs i den här formen. Varje helg körs liknande tävlingar runt om i Sverige och det ska bli mycket spännande att se hur RS-specialisterna står sig mot SM-eliten, säger Maria Andersson sportchef på Svenska Bilsportförbundet.

SVT kommer att sända alla kvalen och semifinal i SVT Play och finalerna kommer att sändas direkt på SVT på söndags eftermiddagen.

Sommarens SM-vecka blir den hittills största. Just nu är 30 idrotter klara för Halmstad 2013. Förra gången det var SM-veckan i Halmstad var 2011, då var 20 idrotter med. Mellan den 1 och den 7 juli 2013 pågår den stora svensk idrottsfesten på västkusten med SM-tävlingar inom 30 idrotter anslutna till Riksidrottsförbundet.