Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sist ut först i mål

Det blev inte helt oväntat Fägre MK:s Håkan Svensson som åkte hem totalsegern i Västra Östergötlands MK:s rallysprint Skänningeknixen. Det var fjärde gången han stod överst på pallen i denna tävling.

- En bra tävling och skönt att komma i gång på det nya året, sade en mycket nöjd segerherre.

Han var 24 sekunder före tvåan i tävlingen Jörgen Johansson, Linköpings MS i en skönsjungande BMW Compact. Jörgen vann därmed inledningstävlingen i RS-serien för här får inte Håkan inte poäng då han kör en fyrhjulsdriven Mitsubishi. Jörgen som tidigare kört en Opel Ascona i RS-serien hade varit och köpt Västerviksföraren Carl Erik Nilssons kompakta BMW för någon vecka sedan och det gav ju resultat direkt.

Tvåa i klassen A 2wd åkte Göran Lillen Andersson Tjust MK in 1,3 sekunder efter men det räckte inte för att knipa sista pallplatsen utan den gick till B-föraren Daniel Wall, Mjölby som också var överlägsen i sin klass då han vann den med nästan tio sekunder före Mikael Rosén, Kils MK.

Publiken fick se några spektangulära tävlingsekipage i Skänningeknixen och det var Ydreföraren Tony Gustafsson i en Audi A3 som vann ekonomi elit och Ljungsbros Christian Fornel i en Mazda 323 F som blev fyra i C-förare ekonomi.

Det verkar som återväxten är på gång igen för till Skänningeknixen hade 4 debutare, vilket tävlingsledaren Emmelie Andersson var nöjd med liksom att hela arrangemanget var överstökat på fyra timmar.