Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

"Cash is King" i Sydsvenska Rallycupen

Äntligen ser vi slutet på den långa och sega vintern. Kristianstads MK har tagit beslutet att köra sin Rallytravels Kong Christian Race om två veckor. Några kortare partier av tävlingsbanan kan få strykas beroende på hur vädret utvecklar sig men huvudsaken är ändå att nu börjar äntligen grussäsongen. När anmälan stängde på måndagskvällen har strax över 160 förare anmält sig.

För att cupen skall bli så utslagsgivande som det urspungligen var tänkt så ersätts den inställda tävlingen i Simrishamn med Älmhults tävling Silverratten den 1 juni. Det är femtionde gången som tävlingen körs och klubben förbereder för en tävling av högsta klass, helt i den nivå som präglat Silverratten genom åren.

Med Kong Christian Race inleds grundserien i SydSvenska RallyCupen. De första nio tävlingarna som leder fram till finalen ger förare i alla klasser möjligheten att komma bland de främsta i den så kallade prispottslistan baserat på placeringen i den egna bil- och förarklassen. De första fyrtio förarna i den listan få dela på hela 147.000 kronor med 25.000 till den som placerar sig främst och det är riktiga pengar, inga presentkort eller värdecheckar, som förarna får. Bonusen efter det är förstås möjligheten att placera sig så bra att man är kvalificerad till finalen senare på hösten där ytterligare 120.000 kronor skall fördelas.

Möt oss också på facebook.com/sydsvenskarallycupen

Mats Bergman