Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Nya talanger till Juniorlandslaget i Rally

Svenska Bilsportförbundet - 2013-04-09 09:00

Juniorlandslaget utökas nu med unga och talangfulla rallyförare. Mattias Adielsson och Robin Friberg får sällskap i Svenska Bilsport Förbundet´s elitsatsningen av Mattias Olsson, Emil Bergkvist, Philip Haag och Niklas Karlsson.

Förbundskapten Anders Dawidson har utsett fyra nya adepter till juniorlandslaget. Det är Mattias Olsson - Kil, Emil Bergkvist - Torsåker, Philip Haag
- Vara och Niklas Karlsson - Vallentuna som tillsammans med sina co-drivers numera ingår i Svenska Bilsport Förbundets Juniorlandslag i Rally.
– Under 2012 hade jag ögonen på ett antal unga talanger varav några bjöds in till ett läger på Bosön för tester och utvärdering i två omgångar. Dessa fyra motsvarade de kriterier som vi sökte svar på, berättar Anders Dawidson, Förbundskapten i Rally.

Dessa killar har ett högt uppsatt mål och har visat att de är att räkna med i toppen i deras klasser i SM. Mattias Olsson är nu i delad ledning i SM i otrimmat 2 WD. Han har tillsammans med co-drivern Patrik Barth även planer på att köra någon tävling i Brittiska mästerskapet under året.

Emil Bergkvist är en talang som har visat under sin korta karriär att han kan slå de flesta. Under 2012 började han åka Volvo Original och på rekord tid klarade av att klassa upp sig till A-förare.

I år blir det en kombination med Sverigeserien i Volvo original och även SM med sin Ford i otrimmat 2 wd. Philip Haag som kör samma klass kommer satsa på full säsong i SM.

Niklas Karlsson presenterade sig för Rally Sverige i en trimmad Volvo och visade upp sig snabbt. Nu har han sadlat om och kör en Mitsubishi i otrimmat 4 wd. Han körde i den klassen några tävlingar under förra året men i år är siktet inställt på en hel säsong i SM.
Alla har också som mål att göra någon eller några utlandsstarter under 2013.
– För att bli en etablerad rallyförare på internationell elitnivå, fodras det mycket av de som vill komma dit. Att köra bil är bara en del av kraven.

Att tänka och träna som en elitidrottare, vara företagsledare med både budget och personalansvar, att ge ett bra intryck och förtroende för att kunna sälja sin produkt till samarbetspartners och media är några av de kriterier som vi tittar på och som finns med på våra utbildningar. Min bedömning är att de fyra som nu är uttagna till Juniorlandslaget kan med sina höga och långsiktiga mål nå hela vägen, avslutar Dawidson.

Fakta:
Mattias Olsson
Född – 1991
Klubb - Fryksdalens MK
Co-driver - Patrik Barth
Bil - Ford Fiesta R2
www.mattiasolssonrally.com

Emil Bergkvist
Född - 1994
Klubb - Hofors MS
Co-driver - Sofie Lundmark
Bil - Ford Fiesta R2
http://bergkvistrally.dinstudio.se

Philip Haag
Född – 1990
Klubb – Kullings MS
Co-driver - Niklas Johansson
Bil – Citroen C2R2 MAX
www.haagsmotorsport.se

Niklas Karlsson,br> Född - 1991
Klubb - Vallentuna MK
Co-driver - Andreas Johansson
Bil – Mitsubishi Evo IX, otrimmat 4wd
www.karlssonrally.com


Anders Dawidson – Förbundskapten