Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally Småland börjar ta form

I september vaknar en gammal favorit till liv då sju smålandsklubbar tillsammans arrangerar Rally Småland, en modern efterföljare till det klassiska Smålandsrallyt. De sju klubbarna med Vimmerby i öster till Norrahammar i väster, Skillingaryd i söder till Team Skogsåkarna Tranås i norr kompletterat med Nässjö, Vetlanda och Gränna har sedan många år samarbetat inom ramarna för Energicupen och därför kändes naturligt att tillsammans ta detta steg.

Tävlingen bjuder in Sveriges klassiska och historiska bilar till en deltävling i deras riksmästerskapet samt den svenska och särskilt sydsvenska rallyeliten då Rally Småland ingår i Sydsvenska Rallycupen samt DM för Småland och Södra distriktet.

Besiktning kommer för flertalet av de startande att ske på fredagen den 27 och sen på lördagen den 28 september, tidigt på morgonen, skickas ekipagen ut på en bana på det småländska höglandet med mer än 70 km specialsträckor. Beräknad målgång och prisutdelningar på sen eftermiddag för RM-klasserna och längre fram på kvällen för övriga tävlande.

Organisationskommittén arbetar nu på många fronter, allt från bansträckning till att inbjuda samarbetspartners för program, servering och skräddarsydda event under tävlingsdagarna. Redan mer än fem månader innan tävlingen märks ett stort intresse från rallysverige som hälsar en klassiker i modern tappning välkommen tillbaka.

Följ tävlingen på www.rallysmaland.se
och på Facebook http://www.facebook.com/pages/Rally-Sm%C3%A5land/197140660429017

Mats Bergman