Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sydsvenska Rallycupen får böja sig för vädrets makter

Som alla vet så har vintern inte släppt sitt grepp i södra Sverige. Kylan på nätterna och lokalt snöväder har gjort att vägarna inte tinat och torkat upp som förväntat. Simrishamns MK har därför valt att ställa in tävlingen.

Nästa tävling i cupen är Kong Christian i Kristianstad MK:s regi. Ytterligare några veckor gör troligen att vägarna får den kvalitet som de förare som brukar vallfärda till Skåne för tävlingen är vana vid. Arrangören vädjar till förarna att de anmäler sig så att startfältets storlek inte behöver blir en ingrediens i beslutet att köra eller inte.

För de tävlingar som kommer senare kan vi rapportera från Skillingaryds MK som till sin tävling Skilling 500 den 29 juni bjuder på en bana med fyra sträckor på strax över 50 km tillsammans.

Så lite mer rapporter från garagen:

Anders Jonasson, Wäxjö MS, trea i grundserien för 4WD 2012.

-"Satsningen får vår del liknar mycket fjolårets. Evon behåller vi och siktar på grustävlingarna i SM samt utvalda SSRC- tävlingar. Hjärtat vill köra alla tävlingar men plånboken bestämmer.

Målet blir att kvalificera sig till finalen i SSRC, älskar upplägget med en "kompakt" bana med framförallt rekognosering. Då är alla lika inför uppgiften på nått vis.
Bättre sent än aldrig blev vårt motto under fjolårssäsongen, seger i sista SM- tävlingen som dessutom kryddades med seger i SSRC- finalen! Finalen i Hovmantorp som dessutom bjöd på minst lika bra motstånd som i SM.

Det som SSRC förtjänar fler förare från hela landet! Cupen är helt rätt ute med bra tävlingar och prispengar som sporrar alla in i det sista!"

-"Skulle själv gärna se fler tävlingar med rekognosering." avslutar Anders.

Tom Kristensson, SMK Hörby, två i grundserien för B-förare Volvo Original 2012

-"2012 var den bästa rallysäsong man kan tänka sig! Mitt andra år som jag satsade fullt ut och gjorde väldigt stora framsteg och utan att bryta en enda tävling på 22 starter!

Efter åtta stycken andra placeringar så satt det naturligtvis kanon med vinst på min hemmatävlingen TV-svängen i Hörby.

Efter det kom det ytterligare en vinst på asfalt i Svedala runt och sedan en vinst i Ekratten på grus igen. Så det ser väldigt lovande ut till 2013 om man bara kan behålla tempot!

Satsningen inför 2013 blir SSRC och Södra DM:et. Med uppdatering av motor från Bengan racing, nya fjäderben, bromsar, uppfräschad kaross m.m. kommer det att kännas kanon att börja premiärtävlingen på grus i Anderslöv!

Att få poäng till att bli A-förare är ett mål och en ambition men med brist på rutin och erfarenhet kommer det bli tufft... Men absolut värt ett försök, eller hur!"

Möt oss också på facebook.com/sydsvenskarallycupen