Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Sandell tar klivet till Rallycross med Ford

Den tidigare juniorvärldsmästaren Patrik Sandell har under sin karriär tävlat i många rallyserier. Nu tar han det största steget hittills i karriären, då han kliver över från rally till rallycross och kör full säsong i Global Rallycross Championship tillsammans med Ford och OlsbergsMSE.

- I hela min karriär har jag alltid strävat efter att köra i det bästa teamet, i den bästa bilen, med de bästa förutsättningarna. Och nu får jag den chansen med Ford och OlsbergsMSE. De har varit på pallen i stort sett i alla tävlingar, och dessutom vunnit mästerskapet de två senaste åren – det är en otroligt stor grej, säger Patrik Sandell.

Global Rallycross Championship består av nio tävlingar totalt, varav två körs i Europa, en i Brasilien, och de övriga sex i USA. Fyra av dessa körs tillsammans med X Games och minst en tillsammans med NASCAR, vilket hjälpt till att boosta sporten, inte minst i USA.

- Jag tände direkt när jag fick det här erbjudandet. Rallycross är verkligen är på frammarsch internationellt. Det är en möjlighet som är för stor för att tacka nej till, fortsätter Patrik som nu kommer att köra mot namn som Ken Block, Travis Pastrana med flera.

- Jag är verkligen nöjd med vår föraruppställning i år. Vi har en bra mix av förare, med varierande bakgrund och i olika åldrar vilket kommer att hjälpa oss att utveckla bilarna ytterligare och försvara mästerskapstiteln, säger OlsbergsMSE:s teamchef Andreas Eriksson.

Patriks debut blir i Foz do Iguaçu i Brasilien den 21/4. För att förbereda sig har han ägnat vintern på att studera både konkurrenter och sporten i sig, och trots att han inte har kört ett enda race känner han sig väl förberedd.

- Det blir ju nytt med man mot man-körning för mig. De rallyförare som tagit klivet före mig har ju lyckats rätt bra, så jag hoppas det ska funka för mig också. I början får jag väl framförallt satsa på att vara med bra i starten och sen kunna köra om det, säger Patrik.