Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally Sweden först med FIA-utmärkelse för sitt miljöarbete

Rally Sweden har som första motorsportarrangemang tilldelats utmärkelsen Progress Towards Excellence av det internationella bilsportförbundet, FIA.

– Rally Sweden har visat ett starkt miljöengagemang genomgående i organisationen. Tävlingen har satt nivån andra motorsportarrangemang har att mäta sig emot, säger FIA Institutes president, Gerard Saillant.

Progress Towards Excellence är nivå två av tre i FIA Institutes Miljöackrediteringsplan, ett riktat program som syftar till att förbättra miljömässig hållbarhet hos motorsport världen över. Programmet tillhandahåller ett ramverk för miljöarbete och jobbar för att medlemmar ska utveckla sitt miljöarbete.

– Som den styrande motorsportorganisationen välkomnar vi utvecklingen av FIA Institutes ackrediteringsstruktur inom området miljömedvetenhet. Rally Sweden har visat vägen och vi hoppas att andra arrangörer kommer att följa efter, säger FIA:s president Jean Todt.

– Vi är väldigt stolta över den här utmärkelsen. Att vara den första arrangören i världen att nå den här nivån visar på vår ambition att ligga i framkanten med vårt miljöarbete, säger Rally Swedens vd, Glenn Olsson.

Rally Sweden har lyft fram sitt miljöarbete via en etablerad miljöpolicy som presenterades för team, media, partners och tävlande. Arbetet under evenemanget stöttades av en av Sveriges största miljöåtervinningsföretag, SITA, som tillhandahöll verktygen för det praktiska arbetet under arrangemanget.

Dock finns det utrymme för förbättring och ledningen har uppmanats att utveckla och införa rutiner för att förstärka det dagliga miljöarbetet. Genom att göra detta skulle Rally Sweden ta ytterligare ett steg närmare den slutliga nivån, "Achievement of Excellence".

FIA:s arbete med hållbarhet inom motorsport, i samarbete med Michelin, är fokuserat på utvärdering, som tillsammans med hållbarhetsprogrammet utgör grunden för FIA:s miljöstrategi för alla områden inom motorsport.

www.rallysweden.com