Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

TINTER Classic Rally Cup femtonårsjubilerar med nytänk

TINTER Classic Rally Cup körs i år för femtonde gången och med hjälp av huvudsponsorn färggrossisten TINTER plus andra sponsorer erbjuder man en rejäl prispott, strax över 50 000 kronor ska det tävlas om jubileumsåret. Därmed borde årets cup locka ännu fler än de 122 förare som i fjol tävlade i TINTER Classic Rally Cup.

- Ralltävlande med klassiska bilar är fortsatt ökande och vi hoppas att cupen ska spä på intresset ytterligare, säger cupgeneralen Martin Miles.

Årets stora nyhet är att cupen öppnar upp för den klassiska rallybilen VW 1500 S att åter bli en rallyvinnare. Tidigare har "Folkvagnen" tävlat i klassen 1300-1600 mot bl.a. Lotus Cortina med dubbelt så många hästkrafter och där varit helt chanslös.

- Nu hoppas vi att de som har "folkor" stående tar tillfället i akt och backar ut ur garagen, menar Miles.

Bilarna kommer i cupen att köras i klass 1 där man möter mer jämbördigt motstånd i form av Saab Sport, Cooper S och Renault Gordini. En annan handikappad bilgrupp är de riktigt gamla rallybilarna, äldre än 1962 års modell och även här har cupen tänkt till.

- Vi menar att även dessa är prestandamässigt att jämföra med "Klass 1-bilarna" och låter därför dessa tävla här, dock gäller det bara bilar upp till 2000 kubik. Rikstäckande Klassiska Rallycupen samkör med TINTER Classic Rally Cup i två tävlingar, Götene den 27 april och Älmhult i första helgen i juni. Annars är där inga tävlingskollisioner under året, utan det är fullt möjligt att hårdsatsa på båda cuperna.

- TINTER Classic Rally Cup är riktad mot deltagare med något lägre ambitionsnivå än i KRC eller som föredrar att tävla mera lokalt.

De nio deltävlingarna i cupen körs med fyra tävlingar i Södra BF ( Skåne/ Blekinge ) medan resterande fördelas i Småland och Västergötland. - Premiären blir traditionsenligt den 13 april i Simrishamnsmixen med Simrishamns MK som arrangör, berättar Martin.

Finalen på TINTER Classic Rally Cup blir i Asarums klassiska rattvridare Ekratten i mitten av september och där ska prispotten skingras.

Cupen har även egen hemsida där man kan läsa alla detaljer om TINTER Classic Rally Cup 2013. Adressen hit är www.classicrallycup.se/tinter/

Tävlingskalender 2013
13 april Simrishamnsmixen Simrishamns MK
27 april Kong Christian Race Kristianstads MK
27 april Götenerundan Götene MK KRC
18 maj Midsommardansen Ljungby MK
01 juni Silverratten Älmhults Mk KRC
06 juli Semesterturen Södra Sunnerbo Mk BRC
27 juli Kullingstrofén Kullings MS
31 aug TV-Svängen SMK Hörby
14 sept Ekratten Asarums MS