Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Anmälan till SSR har öppnat

Anmälan till ett av årets tuffaste grusrallyn, South Swedish Rally, har precis öppnats. Över femton mil specialsträckor ska köras i trakterna kring Tingsryd den 9-11 maj.

SM-deltävlingen South Swedish Rally körs i år för den 38:e gången och större delen av den svenska rallyeliten väntas delta.

-Vi hoppas också att många utländska ekipage ska delta i tävlingen och ta upp kampen om segern. South Swedish Rally är känt som ett av Europas bästa grusrally och det ska vi försöka leva upp till även i år, säger Lars Matsson, tävlingsledare för SSR.

Det är en förhoppning som ser ut att infrias, då de två som var först ut att anmäla sig till tävlingen kommer från Finland: Kari Hytönen och Kurt-Ole Ström.

-Tävlingen är väldigt kompakt - totalt är rallyt cirka 450 kilometer varav omkring 150-160 kilometer är specialsträckor. Två av sträckorna körs inne i Tingsryd och består mestadels av asfalt, men de övriga 14 sträckorna går på utmanande småländska rallyvägar.

I år har SSR även historiska klasser och de kör samma sträckor som övriga ekipage, till skillnad från många andra rallyn där de historiska bara kör en del av sträckorna.

-Årets tävling kommer att bli lika spännande som SSR 2012, och då var det kamp in i det sista om varje placering. Vi räknar med ett riktigt sevärt rally, säger tävlingsledaren Lars Matsson.

South Swedish Rally ingår i Svenskt Mästerskap i Rally (SM), Svenskt Mästerskap i rally för juniorer (JSM), NEZ Rally Championship (NEZ) och SSR för FIA App. K bilar.

Mer information om rallyt finns på www.southswedishrally.com

Robert Gustavsson
Pressanavarig SSR