Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Tommy åter i den klassiska LBC-Ruschen i Lima

Med en kanon comback i ryggen så åker Tommy och Håkan Palm upp till Lima, i Malung-Sälens kommun på lördag för att köra den klassiska LBC-Ruschen. LBC-Ruschen arrangeras för 38:e gången och körs på otroligt fina vintervägar med mycket snö och is. Tävlingen är totalt 145 km varav ca 78 km är specialsträckor fördelat på fem sträckor.

- Ja det här är en tävling som jag alltid sett fram emot att få köra varje år då vi åkte hela tiden, säger Tommy. Jag vet inte vad det är som är så speciellt med den, kanske att det är lite mindre och okomplicerat, men först och främst så är det dom otroligt fina vägar man får köra på varje gång.

Tommy har gått igenom bilen efter SM-sprinten i Falun och har renoverat fjädringen hos Tech Pro AB och den duktiga Micke Gustafsson i spetsen. Tommy var väl inte helt nöjd med bilens fjädring på SM-sprinten, där framför allt fjädringen bak hade mer att önska.

-Bilen hade ju stått i två år och antagligen hade den gas som finns i stötdämparna läckt ur och då tappar fjädringen en stor del av sina fina egenskaper, säger Tommy. Vi höll faktiskt på att hoppa av vägen pga av att bakvagnen sprättade upp i hög fart och det va inte så lustigt.

Så under veckan så har Jonas Gustavsson och Tommy monterat tillbaka fjädringen och gjort ett test på några mil, för att justera in fjädringen så den blir så bra som möjligt.

-Först och främst ville jag få till den sprättande bakvagnen, men vi gjorde även andra justeringar, så nu ligger bilen jättefint på vägen igen.

Synd nog har tävlingen i år lite mindre startfält än vad det brukar vara. Men det är ändå hög klass på dom som åker, bland annat Mats Jonsson, Ford Escort WRC (WRC= World Rally Car och är det värsta man kan köra rally i) , Eddie Hörbing, Ford Focus WRC, Jari Sarien WRC Focus. men även Marcus Hällbo från Säter i en liknande Mitsubishi kommer att bli svår att slå, då han åkt kanonfort i vinter.

- Ja att vi skall klara av Mats och Eddie tror jag blir svårt, Jari har jag åkt ifrån någon gång förut, men även han har åkt fort i vinter, men målet är en topp 3 placering, säger Tommy och ler. Men det kommer inte att bli lätt.

Vi i teamet tackar än en gång alla företag som på kort varsel gjorde denna satsning möjlig. Vi har fått massor av gratulationer från hela landet, per sms, mail och facebook.