Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally-SM följs av engagerad publik

Intresset för rally är ansenligt. Under vinterns SM-tävlingar i rally och rallysprint har stor publik följt tävlingarna på tv, radio och via internet. 325 000 tittare såg eftersändningen av Sprint-SM och under Östersund Winter Rally slog rallyradion lyssnarrekord med 17 225 unika lyssnare.

Direktsändningen av Sprint-SM på SVT Play under lördagen av SM-veckan var den sändning som hade mest unika besöka av alla sändningarna på SVT Play under SM-veckan. Dessutom tittade 326 000 personer på söndagens eftersändning.

När Östersund Winter Rally avgjordes hade rallyradion 17 225 unika webblyssnare under helgen, vilket är nytt rekord. Till den siffran kan man även lägga dem som lyssnade via de lokala radiofrekvenser som också användes under tävlingen.

Besökarna lyssnade på webbsändningen i 9005 timmar 59 minuter och 8 sekunder tillsammans, vilket ger en snittid på 1 timme och 55 minuter.

– Det är ju jätteroligt att så många följer Rally-SM och att vårt budskap når en allt större publik. Vi har ju fortfarande mycket att jobba med men vi är helt klart på rätt väg. Även vinterns tv-tittarsiffror är rolig läsning, säger Olof Kånge, SM-koordinator.

Mats Jonsson intervjuas i Tv4 Sport av Andreas Odén. Foto: Urban Andersson

Populära resultat
Under tävlingarna är det inte bara rallyradion som är populär. Många följer även liveresultaten intensivt direkt på resultatleverantörernas sajter. Under SM-tävlingen i Sandviken hade Resultatservice 20 800 besök på lördagen. Under Östersund Winter Rally hade Raceconsulting 11 600 unika besökare under tiden 12.00 - 16.00 på lördagen.

SM på TV4 Sport
SM-serien i rally går att följa i Tv4 Sport. Sex eftersändningar på en halvtimme vardera sänds under säsongen. Programmen från första tävlingen sågs av runt 100 000 personer.