Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Christina Lundqvist Viklund ny tävlingsledare för Rally Sweden

Rally Sweden byter tävlingsledare. Den 2 april ersätts Bertil Klarin av Christina Lundqvist Viklund.

– Tävlingsledare som behärskar konsten att dirigera deltävlingar i rally-VM växer inte på träd och jag är mycket nöjd över att Christina väljer att komma tillbaka i hetluften, säger Svenska Rallyts vd Glenn Olsson.

Christina Lundqvist Viklund har arbetat i Svenska Rallyts organisation sedan 1995. Hon har varit både tävlingsledare, biträdande tävlingsledare och sportchef.

Efter två kortare utflykter på andra jobb är hon nu tillbaka i ledningen för det svenska VM-rallyt.

– Det är få förunnat att få jobba med ett stort, internationellt arrangemang som Rally Sweden. Även om jag vet vad som väntar kommer jag tillbaka med lite perspektiv och distans till tävlingen vilket jag tror kan vara nyttigt, säger Lundqvist Viklund, som också blir sportchef i Svenska Rallyt AB.

Den nya tävlingsledaren påpekar att nyckeln till ett framgångsrikt Rally Sweden i första hand handlar om ett lyckat teamarbete.

– Och där känner jag mig trygg med all den kompetens som finns i organisationen.

Den nya tävlingsledaren ersätter sin före detta chef, Bertil Klarin, som gick i pension i våras. Efter att ha varit ansvarig för tävlingen sedan 1986 väljer han att trappa ner som senior advisor.

– I min nya roll kommer jag inte att engagera mig lika mycket i tävlingen som jag gjorde i år, men jag kommer självklart att supporta och stötta Christina så mycket hon önskar. Christina som ny tävlingsledare är den perfekta lösningen. Hon brinner för det här och vet exakt vad jobbet handlar om, säger Klarin.

Glenn Olsson instämmer:

– Christina har både nätverket och kompetensen som krävs för detta mycket speciella uppdrag.

www.rallysweden.com