Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Vinterfinal i Suzuki 1300 RallyCup

Wesmanklubbarna bjöd som vanligt på fina vintervägar när Cupens andra deltävling kördes i trakterna runt Ställdalen. Det var även finaltävling för den speciella Suzuki 1300 VinterCup som kördes på prov denna vinter. Ett litet snöfall under natten gjorde att första sträckan var lite moddig för de små Suzukibilarna men sedan hade man hunnit ut med plogbilarna.

Hela tretton bilar stod på startlinjen vid Malmens skola i Grängesberg denna lördagsförmiddag. Förutom ungdomsåkaren Gustav Thorsell som gick ut bland de absolut första tävlande så startade resterande efter ledande Ola Strömberg/Brittmarie Ålund. De hade förärats med lyckonumret 13.

Vid service efter första sträckan klagade Ola högljutt på hur svårkört det varit på den första en och en halvmilasträckan där han tydligen varit mer passagerare än chaufför. Här fick både de och snabbe Stefan Sollenfeldt/Per-Erik ”Beppe” Svensson se sig slagna av kompisarna Tony Cederfeldt/Gustav Holmdahl.

Unge Friskusen Mattias Lagström tillhörde dem som fick användning för snöskyfflarna och tappade tid och snabba paret Bengtsson/Berg fick bryta med motorproblem för femtielfte gången.

Efter SS 1 skulle ungdomsåkaren Gustav Thorsell ha legat 5:a bland dem med körkort, TROTS att han körde allra längst fram i modden och dessutom UTAN noter. Mycket starkt! Tur för en del så kör han i en annan klass.

Sedan var det dags för SS 2 och en riktig tremilasträcka igen. Faktum är att vi i Cupen blivit bortskämda med sådana utmaningar flera gånger i vinter och tycker det är jättefränt. Här skulle det ”tas i”. Lagström åkte av igen och blev kvar medan ledande Cederfeldt gjorde en liten snövallsvisit som ledde till snö i grillen vilket resulterade i överhettad motor.

Med de båda borta så lyckades Ola och Brittmarie överta ledningen med 1,5 sekunder tillgodo på ”Sollet”/”Beppe”.

Längre ner i listan höll senioren Nyberg unge Budin, stången. Redan hade man kört fullfartsrally i dryga halvtimmen. Jesper Ödberg inledde trevande med inhoppande Johnny Östmark som Co-driver sedan ordinarie Fredrik Palm blivit sjuk. På SS 2 började paret få upp farten. Ungdomsåkaren Thorsell med mamma Barbro i högerstolen fortsatte att imponera med aningen snabbare tider än 5:e placerade Jäder/Sällström.

Så skulle den Sellholmsponsrade tävlingen avslutas med två sträckor i en följd på tillsammans 18 km. SS 3 innebar ett Waterloo för några. Redan på transporten fick Nyberg kasta in handuken med trasig kamdrivning och på sträckan gjorde både Ödberg och Strömberg misstag som resulterade i att de tappade värdefull tid. Säkre Sollenfeldt vann sträckan före Granfors och Jäder med junioren Thorsell på en inofficiell 4:e tid före Krister Morén som hade sänkt tempot denna lördag för att slippa återupprepa förra helgens snöskottarbravader.

Sista sträckan var ”bara” 6 kilometer men var nog tävlingens roligaste. En riktigt kuperad och svängig sak som var riktigt skoj att köra. Samma trio i topp men nu följd av Ödberg/Östmark som hittat farten. Skånska paret Andreas och Tommy Andersson hängde inte riktigt med i det uppskruvade tempot men så har de knappt åkt något denna vinter och får väl anses stå för den största prestationen vad gäller att åka långt för att få åka tävling.

VinterCupen vanns av flitigt tävlande Strömberg/Ålund följd av Nykomlingarna Sollenfeldt/Svensson. I ”riktiga” Cupen är ordningen den omvända och det tillsammans med att en mängd nya deltagare kommer att ansluta gör att vi har en mycket intressant sommarsäsong att se fram emot.

Resultat, tabeller och utförligare rapporter hittar ni på cupens hemsida. www.suzukicup.se ”Mycket Rally för Pengarna”