Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Början och Final för Suzuki 1300 RallyCup

Tretton stycken Suzukibilar kommer att samlas vid Malmenskolan i Grängesberg för att tredje året i rad ge sig i kast med rallyt ”Dan Anderssons Minne”. Först ut efter debutanterna vid elvatiden har vi Upplänningen Gustav Thorsell i sin vita Mk2a som ensam representerar Suzuki bland ungdomsåkarna (utbildningsrally). Klockan 11:31 startar så ledarna i Suzuki 1300 RallyCup, där en deltävling, Bergslagsrallyt, har avverkats. Där är det Ola Strömberg/Brittmarie Ålund med startnummer 13 som går ut först med minsta möjliga marginals poängledning till Örebrokompisarna Stefan Sollenfeldt/Per-Erik Svensson. Sedan följer övriga tio Cupdeltagare i den ordning de ligger placerade i Cuptabellen.

Först skall de som uppvärmning avverka en SS på 1,5 mil för att efter en kort service ta sig an en tremilare. Turligt nog med ytterligare en service efter för att sedan köra de två avslutande sträckorna om dryga 18 km i en följd. Efter att snöröken lagt sig kan de konstatera vem som vunnit Suzuki 1300 VinterCup i vilket detta är den 4:e och sista deltävlingen. Även där ligger paret Strömberg/Ålund bäst till, följt av Granfors/Östmark samt Sollenfeldt/Svensson.

Den här gången är det Janne Sellholm i Kolsva som tar hand om ”Sukkaåkarna” och det kommer nog ingen att kunna undvika att se när vi kommer surrande i följd i början på startfältet. Tävlingsledningen har lovat kanonvägar och det är vi benägna att tro av foton vi sett samt med tanke på vädersituationen. Vi ser verkligen fram emot en riktigt kul Lördag!

För den ”Riktiga” Suzuki 1300 RallyCup är detta bara början. Det här blir alltså andra deltävlingen av åtta. Sex sommardeltävlingar återstår efter detta. De som valt att avstå vintertävlingarna har ändå en stor chans att kamma hem hela Cupen då endast 6 deltävlingar räknas. Men visst är det bra att kunna starta sommarsäsongen med ett knippe poäng i bakfickan.

Mer info på: www.1300rallycup.se

Suzuki 1300 RallyCup: Mycket Rally för Pengarna!

Lars Jonsson