Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Östersund förbereder sig för Rally SM

I Östersund puttrar rallygrytan – på fredag ska den koka

På fredag kväll startar Östersund Winter Rally, 2013 års andra SM-tävling. Under två fartfyllda etapper med sammanlagt nio sträckor ska 62 ekipage göra upp om de åtråvärda SM-poängen. Fredagskvällens publiksträcka på campus ska få staden att koka.

Östersund Winter Rally börjar på fredag 22 februari med en kvällsetapp. Tre sträckor ska köras, två riktiga skogssträckor samt en publiksträcka i de centrala delarna av Östersund. En sträcka där publiken får bra överblick på händelseutvecklingen på nära håll.

– Vi hoppas på en succé publikmässigt, publiksträckan på campus är ett dragplåster för arrangemanget, säger Mikael Magnusson, pressvärd.

Start sker i Badhusparken vid 17.30 på fredagen och där går även ekipagen i mål på lördag eftermiddag 15.20. Badhusparkens stora scen kommer att användas vid start och målgång.

Lördagens etapp startar tidigt och den består av sex tuffa specialsträckor. Snönivåerna är bra och allt pekar på att det blir ett riktigt fint vinterrally.

– Det är kanonfint väderleksmässigt. Förhållandena är riktigt bra och vägarnas botten borde vara bra, säger Mikael Magnusson.

Förhandsfavoriter
I Östersund är Mats Jonsson tillbaka. SM-tävlingen i Sandviken för tre veckor sedan missade han på grund av sjukdom så räkna med att han är sugen på att leverera igen. Mats får tampas med Pontus Tidemand, Jari Saarinen och Jerker Axelsson som var topptrion i Trimmat 4WD i Sandviken.

Klassen Otrimmat 4WD kommer fortsatt vara jämn. Patrik Johansson är säkert sugen på revansch då tävlingen i Sandviken ”bara” blev godkänd för Alvestasonen. Robin Friberg är en het segerkandidat men räkna med att Jimmy Joge kommer utmana hårt.

I Trimmat 2WD är Tobias Söderqvist favorit, med Leif Peterson och Johan Carlsson som utmanare. Regerande mästaren Johan Holmberg har haft sin plump i protokollet och måste nu leverera.

Otrimmat 2WD har startat intressant. Mattias Adielsson håller för favoritskapet och Mattias Olsson kommer att utmana. Bakom dem finns flera aspiranter till sista pallplatsen.

Detta är bara en bråkdel av alla rallyekipage med segerchanser som deltar i Östersund Winter Rally.

Tidsplan Östersund Winter Rally 2013/>

Etapp 1, Fredag 22/2
17.30 Start Badhusparken
18.13 SS1 Singsjön
18.56 SS2 Torvägen
20.49 SS3 Campus

Etapp 2, lördag 23/2
07.13 SS4 Väster-Kälen
07.41 SS5 Värmon 1
08.29 SS6 Kälom1
10.09 Service in
11.09 Service ut
12.12 SS7 Åslägda
12.50 SS8 Värmon 2
13.38 SS9 Kälom 2
15.18 Målgång Badhusparken


Sammandrag i Tv4 Sport
Sammandrag från Östersund Winter Rally sänds i Tv4 Sport på tisdag 26/2 22.30.


Joel Sannemalm, Pressansvarig