Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Patrik på gång mot Östersund

Rapport från garaget

Träffade Patrik vid garaget söndag morgon. Då satt bakdiffen på plats igen och de nya fjäderbenen var fastskruvade. Patrik var tillfreds med bilen efter lite skruvande efter Sandviken och optimistisk inför Östersund.

Sandviken
En 5:e plats i klassen var lite av en besvikelse men vi bärgade 8 SM-poäng som kan visa sig nog så viktiga i Uppsala i oktober efter sista SM-tävlingen.

Patrik har studerat sin egen In-Car kamera från både 2012 och 2013 bara för att upptäcka att han var 1 sek/km snabbare 2012. Joges In-Car kamera stärkte oss dock i att däckstrategin var helt rätt, hans däck var slut de sista 5-6 km av sista sträckan. Robin Friberg imponerade med en mycket stark avslutning.

Förberedelserna inför Östersund i helgen innebär en återgång till det gamla diffprogrammet – ger bättre fart ur svängarna - och en genomgång av alla fyra fjäderbenen med byte till lite hårdare fjädrar fram.
Jeppe är tyvärr fortfarande inte i skick att ställa upp, dess bättre har Lexe lovat ställa upp även i Östersund.

Rekognosering sker torsdag eftermiddag och fredag morgon. Totallängd 504 km varav 124 km specialsträckor. Tävlingen innehåller en kvällsetapp fredag kväll med omseedning inför lördagen. Nytt för i år att de Klassiska bilarna – 1962 – 1981 – tävlar i samband med SM-tävlingarna. I Östersund är 14 ekipage anmälda. I otrimmat 4WD är hela kopplet anmält – totalt 13 ekipage - så det lär inte bli några ”gratis-poäng”.

Bussen med Mitsun på släp avgår grymt tidigt torsdag morgon med tre chaufförer i skifttjänst – om väglaget är ok klarar man resan på 16 – 17 timmar

Citroenstallets serviceplats i Svenska Rallyt gjorde oss gråtmilda av avundsjuka, trägolv och varmluftskanoner i slutna tält och åtta tryckluftsuttag per bil för renblåsning och pneumatiska verktyg.
VW’s paviljong visar på en riktig VM-satsning, där bleknade Citroenstallets faciliteter något.. Vinner Ogier VM-titeln redan i år?

Vi försöker rapportera ”live” från Östersund med lite inside info från teamet – www.patriksrallyteam.com . Resultat hittar ni också på www.rallysm.se

Patriks Rallyteam
Anders Wiktorsson