Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Äntligen dags igen -Mattias och Patrik är spända

- Mattias och Patrik är spända av förväntan inför deltävling två i årets rally-SM. Efter tre veckors uppladdning är det nu äntligen dags igen. Mattias Olsson med co-driver Patrik Barth ligger i startgroparna inför Östersund Winter Rally, årets andra deltävling i rally-SM. På torsdag rullar teamet det norrut, drygt femtio mil mot Storsjö-odjurets hemtrakter i Jämtland. Där väntar rekognoscering av sträckorna med start torsdag kväll. Själva rallytävlingen startar sedan på fredag kväll med en prolog på tre sträckor med över fyra fullfartsmil i mörker.

- Vi körde ett kort test i lördags där vi bland annat provade in ljusboxen för att optimera mörkerkörningen, berättar Mattias Olsson.

På fullfartstestet hann Mattias också att testa ut lite väghållning. Kvittot kom också på en bra setup. De inställningar som för tre veckor sedan gav andraplatsen i första SM-deltävlingen stod sig bra.

- Vi justerade lite fram och tillbaka, men jag kände att vi nog hade rätt bra grundinställning.

I Östersund Winter Rally väntas ännu tuffare konkurrens i den otrimmade tvåhjulsdrivna klassen. Detta i form av JVM-erfarne Fredrik Åhlin och norske toppföraren Sindre Furuseth.

- Det ska bli kul att få en riktig värdemätare mot Fredrik, men vi kör på i vårt eget tempo så får vi se hur långt det räcker, menar Mattias.

Efter fredagens prolog ger sig sedan SM-förarna i kast med lördagens sträckor redan i gryningen. Första tävlande rullar ut redan vid sex-snåret och väntas tillbaka i Östersund strax efter tre på eftermiddagen. Då har deltagarna totalt avverkat över tolv mil i fullfart.

- Det ska bli riktigt kul att köra igen och jag ser fram mot den lite tuffare konkurrensen i klassen, avslutar Mattias Olsson.

Anders Ekström