Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast gÖ;ras efter medgivande av Resultatservice.

Andra deltävlingen i årets Rally-SM för Adielssonmotorsport

RallyfÖ;raren Mattias Adielsson från Göteborg och kartläsaren Christoffer Bäck från Hedemora leder klassen otrimmat 2WD i årets Rally-SM efter den första deltävlingen. Nu till helgen är det dags fÖ;r den andra deltävlingen som avgÖ;rs i Östersund och tävlingen Östersund Winter Rally. Adielsson/Bäck ligger dessutom på andra plats i Junior-SM.

- Det var fantastiskt skönt att äntligen kunna ta en seger i Rally-SM, det har vi kämpat för länge. Nu kommer vi bli jagade i Östersund, alla vill ju slå en vinnare, säger Mattias Adielsson.

Östersund Winter Rally körs över två dagar med start fredag kväll och målgång under lördag eftermiddag. Fredagens etapp består av två riktiga specialsträckor ute i skogen och en publiksträcka centralt i Östersund. Under lördagen körs sedan sex specialsträckor. Tävlingen mäter totalt ungefär 50 mil varav 14 mil är specialsträckor.

- En riktigt tuff tävling väntar. Mörkerkörning på fredagen och långa snabba sträckor på lördagen. I vår klass gäller det att verkligen hålla farten uppe hela tiden annars hamnar man efter direkt, säger Mattias Adielsson.

- Det kommer passa oss perfekt vi brukar kÖ;ra bättre och bättre ju längre tävlingarna är. Vi har åkt mycket bil den sista tiden så vi har ett fÖ;rsprång jämnfÖ;rt med våra konkurrenter, sammanfattar Christoffer Bäck.

Rally-SM i TV4 Sport

Tisdag 26/2
22.30-23.00 Sammandrag från Vinterpokalen

Rally SM/JSM 2013
2 feb - Vinterpokalen - Sandviken
22 feb - Östersund Winter Rally - Östersund
9 maj - South Swedish Rally - Tingsryd
9 aug - AM Snapphanerallyt - Hässleholm
6 sept - East Sweden Rally - LinkÖ;ping
4 okt - Rally Uppsala - Uppsala


Följ oss på www.adielssonmotorsport.com

Pressansvarig: Urban Andersson