Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

HEDSTRÖM JOBBAR MOT KLOCKAN

- Tvåbilsteamet i rallycross-EM rullar mot England för första testerna redan nu på måndag

EM-premiären i rallycross körs först om en och en halv månad, men Peter Hedströms tvåbilsteam i årets EM för rallycross står redan i startgroparna. Norrmannen Knut-Ove Börseth och Peter Hedström väntar med spänning på de första testerna som ska genomföras på Engelska Lydden Hill. Men det hela är en kamp mot klockan. Nu på tisdag lämnar färjan Göteborg. Teamet kämpar ända in i kaklet för att få teamets bilar klara för färjeturen över Nordsjön.

Det går på högvarv i Hedströms rallycrossverkstad i Torsby. För tre veckor sedan var teamets nybygge för året, ännu en Skoda Fabia Supercar, en renskalad kaross. Nu på fredagskvällen väcktes bilens motor till liv av Frank Strömqvist, motorleverantören Trollspeeds motoringenjör.

- Vi är cirka femton personer totalt som är involverade i arbetet, men det är en kamp mot klockan för att få allt på plats för avfärd, berättar Peter Hedström.

Det är många delar på en fullfjädrad Supercar i rallycross. Teamet kommer att använda all tillgänglig tid för att bilarna ska vara redo för avfärd mot Göteborg, för vidare färd via Newcastle till Lydden Hill, runt 7 mil från Dover i England.

Fokus på Knut-Ove

Knut-Oves bil, Peters fjolårsvinnare i SM, är i stort sett klar för race. Värre är det med Peters nybygge, som just fått motor inmonterad. Bilen väntar förövrigt på en hel rad delar innan färden går mot England.

- Vi jobbar för fullt, Öhlins har fått de sista måtten för fjädringen och ska leverera delarna på söndag, berättar Peter.

Samarbetspartnern på väghållning kommer för övrigt att medverka även på detta första test på den engelska banan som även hyser årets EM-premiär. Men Peter kommer själv att testa minimalt.
- Vi gör ett första test med nya bilen, men mitt fokus är att få Knut-Ove varm i kläderna med sin Skoda, fortsätter Peter.

En kick

Att testa redan i februari är något av ett rekord för nordiska förare, i alla fall med nybyggd bil, något som ger teamet ett försprång mot konkurrenterna.

- Det här ger en bra kick för hela teamet, en bra känsla inför säsongen och det är skönt att få lite extra varv på premiärbanan, menar Peter Hedström. Nu på tisdag går färjan mot Newcastle, förhoppningsvis med team Hedströms Motorsport ombord.

- Reservplanen är via Tyskland och Calais – Dover om tiden blir knapp.

Mitt i all mekanikerhetsen kan ändå Peter Hedström lugnt konstatera på klockren värmländska.

- Dä årner sä, en får int ge sä förrän starten gått.

Innan premiären på Lydden Hill kommer teamet sedan köra flera tester. Peter planerar även att avsluta finputsningen med en deltävling i Belgiska Mästerskapet innan EM brummar igång för fullt.

Anders Ekström