Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rekordsiffror för Rally Sweden

Rally Sweden 2013 blev en succé. I rallyskogen, på sociala medier och i TV.

– Det ökade intresset för tävlingen är ett resultat av intensiv marknadsföring och en ambition att göra vår produkt bättre, säger Svenska Rallyts VD Glenn Olsson.

Rally Sweden fick en flygande start med rekordstor publik på Superspecialen i Karlstad torsdag kväll. Över 12.000 åskådare valde att följa man-mot-man-duellerna i snöfallet på Superspecialen – och Daniel Bodins mäktiga snöskotershow.

Engagemanget har hållit i sig. Överallt.

– Direktsändningarna på svt.se/sport och SVT Play har varit väldigt populära sett till antalet besökare. Sändningarna kommer säkert tillhöra några av våra mest besökta webbexklusiva evenemang under 2013. säger Åsa Edlund-Jönsson, onlinechef på SVT Sport.

Thomas Tynander, redaktör för SVT:s sändningar, konstaterar vidare:

– Besökssiffrorna kan till och med jämföras med några av de framgångsrika webbexklusiva sändningarna från OS i London.

Rally Sweden har gjort en stor satsning på sociala medier det här året. Den har burit frukt. Facebook, Twitter, Instagram. Siffrorna är rekordhöga.

– Vi har mer än dubblat antalet personer som följer oss på Facebook och Twitter. Dessutom har vi tusen människor som följer oss på Instagram, säger Oskar Kalitzki och Anders Fjeld på Svenska Rallyts redaktion för webb och sociala medier.

Via en ny webbapp har Rally Sweden dessutom hjälpt publiken ute i skogen med snabba nyheter i ett Twitterliknande flöde.

– Via alla dessa kanaler har vi fått mycket positiv respons från vår publik. Aktiviteten har aldrig varit högre.

Trafiken på sociala medier har självklart bidragit till intresset för att följa tävlingen på plats. Förutom rekordnoteringen med över 20.000 åskådare under två dagar i Karlstad har många även sökt sig ut till tävlingens övriga specialsträckor.

– Vi har inga siffror klara ännu, men känslan är tydlig. Antalet åskådare har varit fler än förra året, säger Olsson.

Införandet av en historisk klass, Rally Sweden Historic, har varit uppskattat. Alla har njutit av att få se bilarna och stjärnorna från förr på VM-sträckorna.

– Vår publik vill ha mer av den här varan. Det ska vi lyssna på och lyfta fram den här klassen ännu bättre i framtiden, säger Olsson, som också känner en stor glädje och stolthet över på vilket sätt hela evenemanget genomförts:

– Vi har haft 80 bilar igång i tävlingen, bjudit på ett perfekt underlag och en sagolik inramning med mycket snö. Årets succé har gett hela organisationen energi och nu tar vi sats mot 2014 då vi ska fortsätta vårt långsiktiga arbete och lyfta vårt evenemang ytterligare en nivå.

www.rallysweden.com