Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Svenska Rallyt och Ninetech lanserar webbapp för snabb information från Rally Sweden

Vad händer i tävlingen? Hur ser trafiksituationen ut? När drar After Rally igång på serviceplatsen?

Nu presenterar Svenska Rallyt, i samarbete med Ninetech, webbappen som kommer att besvara alla dina frågor om Rally Sweden – oavsett om du följer tävlingen hemma vid datorn eller på sträckorna ute i skogen.

Adressen är: live.rallysweden.com.

Snabb information. Det har varit målsättningen med webbappen som tagits fram till Rally Sweden 2013. Bakom den står företaget Ninetech som erbjuder kunskap och lösningar inom digital marknadskommunikation och IT.

Projektledare för Rally Swedens webbapp har Mats Bergman varit.

– Webbappen är en webbsida som är anpassad att visas i mobiltelefon, men fungerar lika bra i dator. Den kommer att förmedla snabba nyheter i ett twitterliknande flöde, berättar Bergman

Webbappen är byggd med den senaste tekniken, vilket gör att den laddar betydligt fortare än en vanlig internetsida.

– Det gör att den känns som en app i mobilen. Den är liten och snabb och därmed perfekt ute i skogen där täckningen inte alltid är den bästa, konstaterar Jakob Rubensson, som engagerats av Svenska Rallyt att utforma webbappen tillsammans med Ninetech.

Webbappen kommer att gå live och att matas med nyheter från och med torsdag morgon då VM-bilarna kör såväl shake down som qualifying stage. Därefter kommer webbappen att förmedla snabba nyheter om allt som händer i Rally Sweden fram till prisutdelningen på Stora Torget i Karlstad söndag eftermiddag.

Webbappen kommer även att finnas på Rally Swedens ordinarie sida www.rallysweden.com.

All information på webbappen kommer att vara på engelska.

Fakta Rally Sweden 2013

Rally Sweden är en av 13 deltävlingar i rally-VM, WRC. Tävlingen har 45 miljoner TV-tittare från 195 länder och lockar årligen 220 000 besökare.

www.rallysweden.com