Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Nordisk Hiss snabb nykomling i Teammästerskapet

När Rally-SM inleddes med Vinterpokalen i Sandviken startade även Teammästerskapet. Sju lag kom till start i Vinterpokalen, däribland vinnarlaget från 2012, Tractive. Men det var en nykomling som var vassast i Sandviken.

Sju lag har hittills anmält sig till Teammästerskapet 2013. Av de sju lagen är tre nykomlingar i sammanhanget. Nordisk Hiss, Team Nybe AB och Lundins Bil tog klivet in i kampen om titeln i Teammästerskapet 2013 när Vinterpokalen avgjordes i skogarna runt Sandviken.

Förutom mästerskapstiteln tävlar lagen i år om ett Mastertent från Frans August Tält samt produkter från Öhlins. Öhlins Auto Norden går in med produkter till ett värde av 70 000 kronor vilket gör att prisbordet nu är värt 100 000 kronor.

I Sandviken blev Teammästerskapet en uppgörelse mellan Tractive, Eljas Motorsport och Nordisk Hiss. Nykomlingen Nordisk Hiss med förarna Jari Saarinen, Kristian Johansson och Mattias Adielsson tog redan på SS2 ledningen och höll den sedan hela vägen. Eljas Motorsport blev tvåa och Tractive trea.

Lagledare i Nordisk Hiss är Pelle Sääv. Han gladdes naturligtvis av lagets framfart i premiärtävlingen.

– Vi var lite sent ute men vi valde att ta förare ur olika klasser. Det var kul att vi fick med junioren Mattias Adielsson och han gjorde bra ifrån sig också, säger Sääv.

Mattias Adielsson var en viktig kugge i lag Nordisk Hiss. Foto: Urban Andersson

Sääv som har ambitionen att vara med i toppen av Teammästerskapet i fortsättningen också tycker om idén att tävla i team.

– Idén är jättebra, speciellt i SM där det kan vara svårt att få till ekonomin. För eventuella sponsorer är det egentligen bättre att satsa på ett team i stället för en förare, då fortsätter tävlingen även om en i laget skulle försvinna.

En annan lagledare som gillar Teammästerskapet är Mathias Bengtsson. Han både leder och är en del av Team Nybe AB.

– Här i Småland pratas det redan mycket om Teammästerskapet och om Team Nybe vilket är bra reklam för mitt företag. Jag är faktiskt förvånad över att inte fler lag hoppat på. Att stå jämte varandra på serviceplatsen är också bra och roligare för servicepersonalen, säger Bengtsson.

I Team Nybe AB ingår Rickie Borgström, Hans Johansson och Stefan Håkansson. Mathias Bengtsson är själv co-driver till Hans Johansson. I Vinterpokalen blev det en sjätteplats för laget.

– Tävlingsupplägget var klockrent och vägarna fantastiska. Teamets insats var väl inte helt perfekt. Rickie gör det han ska göra och blir bästa bakhjulsdrivna ekipage. Hans och jag hade problem i början men vi bättrade oss rejält. Håkansson drabbades av drivaxelbrott, säger Mathias Bengtsson.

Resultat Teammästerskapet Vinterpokalen.
1. Nordisk Hiss
2. Eljas Motorsport
3. Team Tractive
4. Team Tätabbr
5. Yokohama Motorsport Sweden
6. Team Nybe AB
7. Lundins Bil

Detaljerad resultatlista hittas här!