Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Inför Sydsvenska Rallycupen 2013

Sydsvenska Rallycupen 2013-02-04

Nytänkande i Sydsvenska Rallycupen för 2013 och 2014

När nu reglerna för 2013 publiceras så gäller faktiskt den stora nyheten även 2014. Sydsvenska Rallycupen byter säsongsupplägg och blir en höst - till - sommar serie istället för att följa kalenderåret som innan. Bakgrunden är önskan att få ett avslut och en finaltävling med bästa tänkbara förutsättningar för alla inblandade. Med finaltävlingen i början augusti utan risk för snö och kyla som i oktober kan det bli en rallyklassiker som lockar storpublik och ger största sportsliga rättvisa för förarna.

För 2013 ändras egentligen inte upplägget utan det är final som vanligt i oktober. Däremot gäller alla tävlingar från och med augustitävlingen i Vimmerby både 2013 och 2014 års mästerskap. För att inte upplägget skall drabba de som klassar upp sig vid årsskiftet får de ta med poäng till den nya klassen. Om det skulle innebära att någon som egentligen skulle kunna vara kvalificerad för finalen blir drabbad kan arrangören ge ett Wildcard till finalen.

Så lite mer rapporter från garagen:

Stefan Ottosson, Vetlanda RRC, vinnare av grundserien 2012 och segrare i finalen i GrpE

"Inför 2013 laddar Ottossons Rallyteam upp med en full satsning på SSRC för Stefan och Sofie. Om det är Golf 3:an fordon som kommer användas även 2013 återstå att se, men det är inte omöjligt. Oavsett i vilken klass de kommer tävla i så kommer det bli otroligt tufft att göra om samma prestation som 2012, målet är att vara med och kriga i toppen. Viktigast är trots allt att ha riktigt roligt och utvecklas tillsammans som förare och co-driver och i hela teamet.

Att välja att köra SSRC även 2013 var ett relativt enkelt val. Det är alltid fina deltävlingar i cupen med bra vägar och arrangörer. Detta har hittills kryddats med en fin finaltävling, där möjligheten att få rekognosera och skriva egna noter gör att det finns stor utvecklingspotential för besättningen i varje bil. Till 2013 tillkommer dessutom en tävling som står teamet värmt om hjärtat, nämligen Rally Småland med en del hemmavägar som följd. Detta blir en fin avslutning på tävlandet i "grundserien" innan finaltävlingen.

Per Molin, Toarps MK, två bland C-förarna i grundserien i Grp E

-"Vår satsning inför 2013 är åka hela SSRC serien i första hand. Då vår bil hade en hel del kosmetiska defekter under sista delen av säsongen har den fått nyrenoverad kaross och växellådsproblem som förföljt oss under säsongen är nu åtgärdade. Vi har haft fullt Focus och vår ambition även inför kommande säsong är att vara ett toppekipage i Grupp E. Vår största framgång var att med en nybyggd (helt ny för klassen) Ford Focus lyckas placera oss bland alla etablerade bilar i klassen.

SSRC är en mycket välorganiserad serie som har haft hög klass hela 2012 med riktiga klasstävlingar och mycket bra funktionärer med vänligt bemötande på alla tävlingar. Det vi från vårt håll skulle vilja ändra på är att klasser som är i stort sett original borde få starta längre fram i startlistorna då vi kört sönder alldeles för mycket detaljer såsom fjäderben, fälgar mm. Seriens hemsida borde vara mera uppdaterad och mer levande, annars inget att klaga på!"

Möt oss också på facebook.com/sydsvenskarallycupen

Mats Bergman