Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Rally Sweden – nedräkningen har börjat

Nedräkningen har börjat. 7-10 februari avgörs Rally Sweden.
Segerkandidaterna är många i det stjärnspäckade startfältet och publiken ser fram emot en tuff och spännande duell om fullpoängaren i årets andra VM-deltävling.

Vem vinner Rally Sweden 2013? Förhandssnacket präglas av många frågor:
• Kan Jari-Matti Latvala försvara segern från i fjol? Då körde finländaren en Ford Fiesta RS WRC. I dag sitter han i en Volkswagen Polo R WRC, årets hetaste nykomling i mästerskapet.

• Ska Sébastien Loeb, i sin sista start i tävlingen, lyckas upprepa sin historiska seger från 2004? Då vann fransmannen som förste – och hittills ende – ickenordiske förare det svenska VM-rallyt. Nu satsar den niofaldige världsmästaren på en önskerepris.

• Tvåa 2011, trea i fjol. För Mads Østberg med svenske kartläsaren Jonas Andersson är det en självklarhet att sikta mot seger i år. Duon har kapacitet och kommer knappast att sakna publikstöd i sin strävan att stå överst på pallen på Stora Torget i Karlstad den 10 februari.

• Vad han det stora svenskhoppet, Pontus Tidemand, förmå i sin första WRC-start i VM-sammanhang? Tidemand har utvecklats enormt de senaste åren och är sugen på att utmana VM-seriens etablerade toppförare.

Kampen om VM-poängen i Rally Sweden kommer garanterat bli både spännande och spektakulär. Men publiken har mycket mer än så att se fram emot. All information om VM-tävlingen och hela evenemanget hittar ni på www.rallysweden.com.

Här är några exempel på vad som kommer att hända under Rally Sweden:

• Premiär för Rally Sweden Historic som kör två VM-sträckor på fredag och fyra på lördag. Ett 40-tal historiska bilar kommer till start och bakom ratten sitter många gamla hjältar. En och annan färsk ”veteran” återfinns också i startfältet. Eller vad sägs om Petter Solberg i en Ford Escort Mk2!?

• Trefaldige X Games-vinnaren Daniel Bodin kommer att bjuda på galen snöskoteruppvisning på Färjestadstravet i Karlstad, i Hagfors och på Kirkenæer Arena i Norge.

• Rally Sweden bjuder på fri entré till serviceplatsen på Hagfors flygplats. Här är pulsen hög under samtliga tävlingsdagar. Både på publikplats och hos de olika teamen.
After Rally med populära Bröderna Haaks på scenen lördag kväll kommer att bli en höjdare.

• Serviceplatsen är en av Rally Swedens arenor. Andra är numera klassiska Colin´s Crest, Superspecialen på Färjestadstravet i Karlstad, Hagfors Sprint, Kirkenær Arena, Värmullsåsen och Stora Torget i Karlstad.

Mer information hittar du på www.rallysweden.com.

SBF