Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Mattias tvåa i rally-SM

- Succé direkt i första riktiga SM-deltävlingen för Mattias och Patrik. Första SM-deltävlingen i rally är avslutad och Mattias Olsson med co-driver Patrik Barth från Kil och Torsby gjorde direkt succé.

Tempot för att ge sig in i medaljstriden fanns där direkt. Efter två sträckor gick Mattias och Patrik lite överraskande upp i ledning.

- Jag gillar långsträckor och den andra var tre mil lång, men taktiken var att åka i eget tempo och känna på bilen, berättar Mattias.

Tyvärr sinkades sedan Mattias och Patrik av avkörningar och tillhörande varningstrianglar på den tredje sträckan. De tappade där runt 25 sekunder och ledningen till Mattias Adielsson.

- Seedningen var kanske inte helt optimal, Adielsson startade runt 20 bilar före, säger Mattias diplomatiskt.

Teamet körde sedan i högt men stabilt tempo med Ford Fiestan. De kände att farten skulle räcka till andraplatsen bakom Adielsson.

- Egentligen hade vi inte väntat oss detta alls, jag hade sikte på topp fem. Att det skulle gå så här bra i debuten på riktiga rallyvägar vågade jag inte hoppas. Patriks och mitt samarbete i bilen fungerade klockrent, avslutar Mattias.

Efter cirka 30 mil i fullfart med bilen börjar nu Mattias och Patrik att känna sig hemmastadda. Nu väntar ett väghållningstest innan nästa deltävling i rally-SM, som körs i Östersund den 22-23 februari.

Nyttiga länkar:
Resultatlista SM Sandviken: http://www.resultatservice.com/rally/2013/sandviken/slutres1_SM.pdf
Rally-SM hemsida: http://www.rallysm.se


Anders Ekström