Resultatservice - Nyheter
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt.
Eftertryck eller annan kopiering kan endast göras efter medgivande av Resultatservice.

Patriks Rallyteam - SM Rally i Sandviken

Jag kom lagom hem till morgontidningen söndag morgon efter två intensiva dygn och 17 timmar i bussen, en annan bild av det glamorösa rallylivet, det andra ser man i garaget när Patrik står och skruvar dagar och sena kvällar.

Vi hörde inte ett ont ord om sträckorna uppe i Sandviken men många jublande positiva kommentarer. Mycket mildväder på senaste tiden hade smält ner snön och lämnat en tjock isskorpa på vägarna och stenhårda snövallar/kanter.

Efter besiktningen i fredags åkte vi ut till Valbo och lånade Johns garage för att skruva till det sista och sedan intog vi hela huset för nattvila och frukost. Ett stort tack till John för en fantastisk gästvänlighet. Vilken skillnad att ligga och skruva 4-5 timmar i ett varmt och upplyst garage mot att ligga ute i kyla och mörker.

På SS1 var inte tempot det vi önskat oss med en niondeplats i klassen och nummer 20 totalt. Robin Friberg slog till med en kanontid, 17,1 sekunder före Patrik och 12,9 sekunder före Marcus Hällbo, Jimmy var 9,1 sekunder efter Robin.

Redan på SS2 höjde Patrik tempot och var klasstrea 3,8 sekunder efter Jimmy, 0,1 sekunder efter Hällbo och 1,6 sekunder före Robin. Nu började tajmingen med noterna stämma så både Patrik och Lexe var nöjda.

Patrik klagade på att Mitsun inte styrde in som han ville så vi höjde bakfjädringen 5 mm för att öka trycket på framhjulen inför SS3.

På SS 3 befäste Patrik sin tredjeplats på SS och klättrade till en tredjeplats vi klassen totalt efter SS4. På SS 5 tappade Patrik tredjeplatsen till Martin Berglund med 4,3 sekunder på sträckan.

En kopia av förra årets däckstrategi och en veritabel urladdning på sista sträckan skulle ge en klättring i resultatlistan, 37,8 sekunder upp till Robin och 28,6 sekunder till Jimmy var ingen omöjlighet med fräschare däck på bilen. Med en sådan totalsatsning använde Patrik hela vägen och någon hård fastfrusen isklump punkterade vänster bakdäck.

Med halva sträckan, 15 km, kvar var alla möjligheter till avancemang borta och det gällde bara att spara diffarna och ta bilen i mål så fort det gick. En femteplats till slut gav 8 värdefulla SM-poäng.

Ett stort tack till Kalle Lexe som kunde ställa upp med kort varsel och göra ett jättejobb i högerstolen. Efter 15 km med punktering åker bakdiffen ut imorgon för översyn och renovering inför nästa utmaning i Östersund 22-23 februari.

Björn, Jonas och Tony såg till att Mitsun kom ut efter varje service i toppskick.

TV4 sänder från varje SM-tävling, TV4 Sport sänder tisdag 5 februari kl 22.00, men det sägs vara någon utsändning även idag.

Vi tackar Pontus Tidemand för uppvisningen och hoppas få se honom på pallen i Karlstad nästa söndag. Lycka till från Patriks Rallyteam, vi håller tummarna hårt för dig och Ola.

Ett stort grattis till Robin Friberg efter en imponerande stark körning. ´Mycket starkt att hålla ihop körningen på den sista 3-milaren. Vi lyfter på hatten.

Vi lärde oss ytterligare två nya namn att hålla ögonen på i klassen, Marcus Hällbo och Niklas Hägg.

Tack till alla sponsorer för ert stöd, utan er hade vi inte varit i Sandviken.

Anders Wiktorsson
www.patriksrallyteam.com